Wilma va Poelgeest en Niels van Veelen. FOTO: Julie Houben
Wilma va Poelgeest en Niels van Veelen. FOTO: Julie Houben (Foto: )

Genoeg te doen deze zomer

Door Julie Houben

'Buurtsport gaat gewoon door'

Een massage, een creatieve of leerzame workshop of elkaar ontmoeten tijdens een lunch. Inwoners van gemeente De Bilt kunnen ook deze zomer weer kiezen uit tientallen activiteiten van het Zomerprogramma van MENS De Bilt. Nieuw is dat kinderen ook de hele zomer kunnen sporten.

De Bilt - Wilma van Poelgeest, sociaal werker bij MENS en coördinator van het Zomerprogramma, is trots op alle vrijwilligers die ook dit jaar weer bijdragen. "Een klein team benadert mensen voor activiteiten, maakt het programma en brengt de flyers rond. Maar ook alle activiteiten worden door vrijwilligers aangeboden. De oudste is 90, die verzorgt met een ploegje elke dinsdagmiddag tot eind augustus een lekkere lunch in restaurant Bij de Tijd. Zeker voor mensen die alleen zijn is zo'n lunch een moment om er even uit te zijn, je te laten verwennen en andere mensen te ontmoeten."

Het Zomerprogramma bevat deels dezelfde activiteiten als vorig jaar. Wilma: "Mensen konden aangeven wat hen aansprak en wat ze eventueel misten. Massages bleken erg populair. Dat kan dus dit jaar weer. Creatieve workshops liepen ook goed. Daarin is ook nu weer ruime keuze. Ook was er vraag naar workshops op het gebied van werk zoeken en solliciteren. Onze vaste vrijwilliger die hierover spreekuur bij MENS houdt, geeft een aantal workshops, waarvan één speciaal voor statushouders en hun begeleiders."

Ze benadrukt dat er ook veel activiteiten zijn om elkaar te ontmoeten. "In de zomer liggen bijna alle activiteiten op dit vlak stil. Dat is voor sommigen echt een gemis. We hopen dat ze de weg vinden naar ons programma."

Goed nieuws voor kinderen die graag sporten. Niels van Veelen, buurtsportcoach van MENS: "Wij komen drie keer per week op verschillende schoolpleinen en voetbalvelden zoals het Cruyff Court om samen met de kinderen uit de buurt te sporten. Dat blijven we deze hele zomer doen. En in vakantieweek 5 zijn er drie sportieve middagen.

Informatie over het Zomerprogramma

In de maanden juli en augustus organiseert MENS De Bilt samen met vele vrijwilligers leuke activiteiten voor iedereen die in de zomer thuis is. Er zijn zeven categorieën: ontspanning, bewegen, creatief, culinair, samen leuke dingen doen, samen leren/bezinning en workshops. Toegang is meestal gratis of er is een kleine bijdrage voor gemaakte (materiaal)kosten. Het Zomerprogramma is te vinden op de website: www.mensdebilt.nl

."

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden