Alzheimer Café de Bilt is weer gestart.

29 oktober 2021 om 09:34 Lokaal Deel je nieuws

Op 9 november ’s avonds wordt er weer een Alzheimer  Café georganiseerd. Het Alzheimer Café de Bilt heeft in corona tijd niet kunnen plaatsvinden. Gelukkig kunnen we weer een fysiek café houden. Dit vindt nu plaats in het METS Center, Rembrandtlaan 1C, te Bilthoven. Daar bent u van harte welkom elke tweede dinsdagavond van de maand , van 19.30-21.30. Op 9 november is onze gastspreker Anne Aurore den Hertog, GZ psycholoog bij Altrecht. Onderwerp van deze avond is “Dementie en depressie”. Somberheid komt voor in alle fases van dementie. Er is ook een flinke kans dat je vroeg of laat te maken krijgt met somber of depressief gedrag van je naaste. Dat is voor beiden vervelend. Waar dit gedrag vandaan komt en hoe je ermee omgaat , daarover gaat Anne Aurore met ons in gesprek.

Graag ontmoeten we u op 9 november in het Grand Café van METS Center. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om na te praten.          

Een Alzheimer Café is de benaming voor een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd. Er is ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar op gepaste afstand. De toegang is altijd gratis, graag aanmelden.

De organisatie is in handen van Alzheimer Nederland, afdeling Zeist e.o., Casemanager dementie en Silverein. Het Alzheimer Café wordt iedere tweede dinsdag van de maand georganiseerd. In de zomervakantie is het Alzheimer Café gesloten, een bijeenkomst die op een feestdag valt, wordt verschoven

Inlichtingen ( en aanmelden ) kan door het sturen van een e-mail naar: Alida Melkert,

a.melkert-oosting@alzheimervrijwilligers.nl of te bellen 030 6562977 Zie ook: www.alzheimer-nederland.nl/regios/zeist-en-omstreken/alzheimer-cafe-de-bilt

Alle coronamaatregelen worden in acht genomen. We volgen de richtlijnen van het RIVM en vragen u de instructies van onze gastvrouwen te volgen. Daarnaast geldt: blijf thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie