Martijn Koning inmiddels in België
Martijn Koning inmiddels in België Martijn Koning

Martijn Koning inmiddels in België

1 november 2021 om 13:56 Achtergrond Deel je nieuws

BILTHOVEN Op dinsdag 21 september 2021, Wereld Alzheimer Dag is Martijn Koning (52) begonnen aan een wandeling van ongeveer 2000 km vanuit zijn woonplaats Le Ségur (Tarn) in Frankrijk naar Nederland. Hij hoopt rond 9 november aan te komen in Bilthoven voor de 91e verjaardag van zijn moeder woonachtig in woonzorgcentrum d’Amandelboom. 

Martijn: “Tot nu toe heb ik elke dag ongeveer een afstand gewandeld van een marathon. Inmiddels heb ik ruim 40 dagen gewandeld en ben ik België binnen gewandeld. Nog ruim 300 km te gaan.”

Sinds 2015 woont Martijn en zijn vrouw in Frankrijk en door de corona beperkingen was het niet mogelijk om de afgelopen twee jaar naar Nederland te reizen. Martijn: “Ik zie er naar uit om mijn moeder weer te ontmoeten en bij haar te zijn. Ik ga in zeven weken lopend naar haar toe en ik heb besloten om mijn bijdrage te leveren in de strijd tegen de ziekte Alzheimer. In die periode wil ik geld inzamelen voor onderzoek naar deze ziekte. Mijn doel is om € 10.000,-- op te halen. Inmiddels is dat doel bijna gehaald. Vrijwel al giften komen binnen op https://sportieveacties.inactievooralzheimer.nl/actie/alzheimermarathonwalk.

Martijn: “Het mooie is dat ik onderweg ook veel giften krijg van mensen die ik ontmoet en die hun eigen verhaal hebben over de ziekte Alzheimer. Ook krijg ik gratis overnachtingen aangeboden. Ik ben erg onder de indruk hoe mensen meeleven en op die manier met mij mee lopen. Met gemiddeld 42 kilometer per dag loop ik via de lange-afstand-wandelpaden door Frankrijk en België richting ’s Hertogenbosch en vandaaruit door naar Bilthoven. Daar hoop ik voor 9 november aan te komen”. 

Op Facebook en Instagram @alzheimermarathonwalk plaatst hij dagelijkse updates van de avonturen onderweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie