Jacomine Eijkelboom met haar vriendin Marinka van der Zwet, Sjoerd Potters en Madeleine Bakker-Smit tijdens de uitreiking van de Chapeaupenning op het gemeentehuis in Bilthoven. FOTO: Els van Stratum
Jacomine Eijkelboom met haar vriendin Marinka van der Zwet, Sjoerd Potters en Madeleine Bakker-Smit tijdens de uitreiking van de Chapeaupenning op het gemeentehuis in Bilthoven. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Jacomina Eijkelboom snelste in ultra-triathlon

Door Els van Stratum

Bilthoven - De Bilthovens Jacomina Eijkelboom heeft als eerste vrouw de ultra-triathlon Arch2Arc voltooid. Met een tijd van 66 uur en 56 minuten verbrak ze het oude record van 67 uur en 21 minuten en is hiermee de snelste vrouw ooit die deze zware tocht volbracht. De Arch2Arc Triathlon start in hartje Londen met 140 kilometer hardlopen naar Dover. Van daaruit het kanaal overzwemmen naar Frankrijk en vervolgens 290 kilometer fietsen naar hartje Parijs. Jacomina: "Hardlopen en fietsen was niet het grootste probleem van deze uitdaging. Ik ben getraind en heb wel vaker lange afstanden gefietst en gelopen. In oktober vorig jaar heb ik besloten deze triathlon te gaan doen en ook gerichter hiervoor gaan trainen. Het zwemmen was het zwaarste onderdeel. Voor de start was het eerst wachten op de juiste weersomstandigheden voor ik in Dover kon starten met de overtocht. Onderweg was het watertrappelend eten en drinken, ergens op leunen of met je voeten de grond raken is geen optie. Een uitputtingsslag was het zeker, maar met positieve gedachten onderweg hield ik vol. Eenmaal aangekomen in Parijs waren het vooral de stoplichten die op rood stonden en tijd kosten".

Jacomine ontving voor haar uitmuntende prestatie de chapeaupenning van burgemeester Sjoerd Potters.

Meer berichten