Kaassoufflé

25 november 2021 om 17:10 Mensen

Uit het leven, in het hospice

In mijn rol als kok loop ik rond 15.00 uur langs de kamers om te vragen wat de patiënt wil eten. Wij proberen zoveel mogelijk met de wensen rekening te houden, maar wij kunnen niet voor alle zeven patiënten een verschillende maaltijd maken.

Er is een nieuwe patiënt opgenomen en dan is eerste keer de kamer binnenlopen altijd wat spannend. Voorzichtig kom ik de kamer binnen en vraag de wat oudere en kwetsbare vrouw wat zij wil eten. In onvervalst Utrechts en met nog een luide stem zegt ze: “Hei Meissie, Hei jij ook een kaassoufflé?” Natuurlijk kan ik haar wens inwilligen. “En het liefst met veel mayonaise”, zegt ze, “ook al stik ik de moord van de pijn in de buik als ik dit eet.”

Drie weken lang eet zij elke dag een kaassoufflé met mayonaise, totdat het echt niet meer gaat. Maar zij heeft ervan genoten. Dit zijn van die momenten dat ik met een glimlach wensen invul voor de patiënten.

Madeleine, kook/ontbijtvrijwilliger

In ‘Uit het leven, in het hospice’ krijgen we maandelijks een kijkje achter de deuren van het Hospice Demeter. Elke keer beschrijft een van de vrijwilligers een leuk, mooi of ontroerend moment, die hij of zij heeft meegemaakt.

www.hospicedemeter.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie