logo Write for Rights
logo Write for Rights Amnesty International

Write for Rights in Bibliotheek Idea Bilthoven

1 december 2021 om 15:10 Lokaal Deel je nieuws

Wist je dat er wereldwijd jaarlijks rond 10 december - Internationale dag van de Rechten van de Mens - miljoenen brieven worden geschreven tegen onrecht? Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Oók in gemeente De Bilt komen mensen samen in de bibliotheek tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevent en verander vandaag nog een leven.

Jouw hulp is hard nodig

Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten.

Dit jaar komt Amnesty International onder andere in actie voor de 16-jarige Mikita Zalatarou uit Belarus (Wit-Rusland). Hij stond op een vriend te wachten toen hij verzeild raakte in een demonstratie waar hij niks mee te maken had. Hij werd gearresteerd en ervan beschuldigd een molotovcocktail naar de politie te hebben gegooid. In gevangenschap werd hij geslagen en kreeg hij elektrische schokken toegediend, terwijl hij epilepsie heeft. Ondanks gebrek aan bewijs werd Mikita veroordeeld tot 5 jaar gevangenschap. We schrijven voor Mikita’s vrijlating.

Ook schrijven we voor Wendy Galarza uit Mexico. Zij is een activist en demonstreerde in november 2020 voor gerechtigheid in de zaak van de moord op een vrouw die Alexis heette. Tijdens de demonstratie begon de politie te schieten. Wendy werd geraakt door politiekogels. Ze diende een aanklacht in tegen de politie. Maar degenen die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor de schoten, zijn nog niet vervolgd. We schrijven voor gerechtigheid.

Elke actie telt, ook deze mensen hebben je steun hard nodig.

Je kan een schrijfpakket in Bibliotheek Idea ophalen, thuis schrijven en het in de bibliotheek weer inleveren. Of kom schrijven in de bibliotheek, op 1,5 meter afstand en toch samen.

Plaats:  Bibliotheek Idea Bilthoven, Planetenplein 2, Bilthoven

Datum: Schrijfpakketten ophalen doorlopend tijdens openingstijden, inleveren op 10-12           

Tijd:     Schrijven in de bibliotheek vrijdag 10 december 10.30 tot 13.30 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie