Afbeelding
Mens De Bilt

Mantelzorg-enquête De Bilt

3 december 2021 om 11:15 Overig

Steunpunt Mantelzorg is er voor alle mensen in De Bilt die intensief zorgen voor een naaste. Dat kan een (volwassen) kind, partner, ouder, vriend of buur zijn. Om deze mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen is het belangrijk om van henzelf te horen hoe het gaat en wat zij nodig hebben. Daarom nodigt Steunpunt Mantelzorg alle mantelzorgers in gemeente De Bilt uit om de mantelzorg-enquête in te vullen. Dat kan online van 8 december tot en met 10 januari door de QR code te scannen, of via www.mensdebilt.nl. Meedoen aan de enquête kan ook telefonisch door te bellen naar 030-7271556 (di t/m vrij tot 14 uur) of een mail te sturen aan mantelzorg@mensdebilt.nl. Onder de deelnemers wordt onder meer een boekenbon en een borrelbox verloot. Alle antwoorden blijven volledig anoniem.

Wat hebben mantelzorgers nodig? In De Bilt zijn circa 10.000 mensen die intensief zorgen voor een naaste. Dat kan lichamelijke verzorging zijn, maar ook het doen van de administratie, huishoudelijke taken, vervoer en artsenbezoek, regelwerk, emotionele ondersteuning en altijd aanwezig moeten zijn omdat iemand niet alleen kan blijven. Deze mantelzorg kan jaren duren en de zwaarte van de zorg wordt vaak steeds zwaarder. Veel mantelzorgers combineren de zorg met een betaalde baan, gezin, vrijwilligerswerk en andere bezigheden. Wat hebben zij nodig om de zorg vol te houden en zelf in balans te blijven? Wat is hun situatie en welke ondersteuning past daarbij? Dat zijn de vragen waar de mantelzorg-enquête antwoord op geeft.

Iedere mantelzorger is belangrijk

Veel mantelzorgers kennen de weg naar Steunpunt Mantelzorg en maken gebruik van de verschillende mogelijkheden die het steunpunt biedt. Zo zijn er workshops en lezingen, een wandelgroep, online informatiebijeenkomsten en een digitale nieuwsbrief. De consulenten geven informatie & advies, een luisterend oor en bieden ook individuele ondersteuning aan mantelzorgers. Met de mantelzorg-enquête hoopt Steunpunt Mantelzorg ook de mensen te bereiken die misschien minder bekend zijn met de mogelijkheden. Juist van deze mantelzorgers is het belangrijk om te horen wat het steunpunt voor ze kan betekenen. Iedere mantelzorger is belangrijk en elk verhaal telt. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten en kan gemakkelijk via internet of telefonisch. Steunpunt Mantelzorg voert de enquête uit in samenwerking met MantelzorgNL die dit soort onderzoeken regelmatig houdt in verschillende gemeentes. De uitkomsten zijn in februari bekend.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie