Persinfo provincie Utrecht: Nieuwe fietstunnel voor De Bilt

In juli is aannemer Mourik Infra b.v. gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe fietstunnel onder de Utrechtseweg (N237) in De Bilt. De tunnel kan naar verwachting begin november van dit jaar in gebruik worden genomen.


Voor het bouwen van de tunnel moet de N237 worden afgesloten gedurende twee avonden/nachten (in augustus en in november) en gedurende drie weekenden in september.


BREED EN VEILIG
De nieuwe fietstunnel gaat de oude, smalle fietstunnel vervangen in de drukke fietsroute De Bilt-De Uithof. De oude tunnel wordt als onveilig ervaren en er gebeuren veel (bijna) botsingen. Om de verkeersveiligheid en sociale veiligheid te vergroten, is besloten om de smalle tunnel te vervangen door een nieuwe, bredere tunnel. In de tunnel worden ontwerpen aangebracht van grafisch vormgever Hansje van Halem. Zij liet zich inspireren door computerbeelden van weerpluimen, isobaren, temperatuur- en weerkaarten van het nabijgelegen KNMI. Het oude tunneltje blijft bestaan en wordt omgebouwd tot faunatunnel.


PLANNING WERKZAAMHEDEN
juli t/m 16 augustus

Voorbereidende werkzaamheden waaronder het kappen van bomen. Aanbrengen van tijdelijke verharding in de midden- en buitenberm van de weg.


19 augustus - 9 september

Aanleg noordelijk deel van de fietstunnel.


9 september - 30 september

Aanleg zuidelijk deel van de fietstunnel.


30 september – begin november

Voorbereiden en plaatsen fietsbrug. Afbouwen en inrichten fietstunnel.


21 oktober – 29 november

Aanbrengen nieuwe asfaltdeklagen en markering op de rijbaan ter hoogte van de nieuwe fietstunnel. Ombouwen bestaande fietstunnel tot faunatunnel.


WEGAFSLUITINGEN
Tijdens de werkzaamheden is de N237 gedurende twee avonden/nachten en gedurende drie weekenden afgesloten tussen de kruising Wilhelminalaan en de kruising Universiteitsweg (N412). Hieronder een overzicht van de data en tijden van de afsluitingen:


Avond-/nachtafsluitingen

Vanaf donderdagavond 15 augustus, 20:00 uur tot vrijdagochtend 16 augustus, 06:00 uur. Vanaf dinsdagavond 5 november, 20:00 uur tot woensdagochten 6 november, 06:00 uur.


Weekendafsluitingen

Vanaf vrijdagavond 6 september, 20:00 uur tot maandagochtend 9 september, 06:00 uur. Vanaf vrijdagavond 13 september, 20:00 uur tot maandagochtend 16 september, 06:00 uur. Vanaf vrijdagavond 27 september, 20:00 uur tot maandagochtend 30 september, 06:00 uur.


OMLEIDINGSROUTE EN BEREIKBAARHEID
Tijdens bovenstaande afsluitingen is er een omleidingsroute voor het doorgaande verkeer (zie bijgevoegd kaartje). Bussen, hulpdiensten en fietsers kunnen altijd passeren. Ook de bushaltes 'Tunneltje De Bilt' blijven bereikbaar.


Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden