Göksel Yilmaz (saz, ud, guitar) en Funda Yilmaz (zang)
Göksel Yilmaz (saz, ud, guitar) en Funda Yilmaz (zang) VOLfest

VOLfest: Zondagmatinee met Turkse topmusici

10 december 2021 om 19:56 Lokaal Deel je nieuws

Het derde concert van deze VOLfest-serie in wijkcentrum ’t Volle Hof in de Zeisterse Torenflat wordt verzet naar zondagmiddag 19 december. Om iedereen van een plek te voorzien worden er twee concerten gespeeld; om 14.30  uur en om 16:00 uur. Het schooloptreden en de jamsessie gaan helaas niet door.

Tijdens deze bijzondere editie kan met kosteloos genieten van muziek gespeeld door Göksel Yilmaz (saz, ud, guitar) en Funda Yilmaz (zang). Ze zullen liederen ten gehore brengen gezongen in het Turks, Arabisch en Koerdisch.

Kijk voor meer informatie en reservering op www.volfest.nl.

Over VOLfest

Topmusici van over de hele wereld treffen elkaar tijdens VOLfest, een serie bijzondere concerten, jamsessies en muzikale demonstraties rond de Vollenhoveflats in Zeist.

Men kan kosteloos komen genieten van de wereldmuziek die de mix van culturen in Vollenhove weerspiegelt, nieuwe klanken en instrumenten leren kennen én mensen uit de buurt ontmoeten.

Over de musici

Göksel Yilmaz is geboren in Nederland en is van Arabische afkomst. Hij groeide op in zuid Turkije. Op jonge leeftijd speelde hij al saz (Turks snaarinstrument) en specialiseerde zich in de Turkse volksmuziek. Tijdens zijn middelbare schooljaren speelde hij in een folklore koor en richtte zijn eerste muziekgroep op. Later keerde hij terug naar Nederland waar hij met klassiek gitaar spelen begon.

Sinds de oprichting van het 5 koppige Göksel Yilmaz Ensemble in 2006 gaven ze concerten in België, Turkije, Indonesie, Zwitserland, Duitsland en Nederland. In Nederland werden ze uitgenodigd op grote festivals en muziekpodia en in theaters waaronder de Music Meeting in Nijmegen, het Dunya Festival in Rotterdam, RASA in Utrecht en Het Concertgebouw in Amsterdam.

VOLfest is een initiatief van de Stichting Lotz Of Music en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Zeist, Fentener van Vlissingen Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Carel Nengerman Fonds en de Van Tellingen-Pul Stichting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie