Media-adviseur Mireille Mooiman wenst alle lezers en klanten fijne feestdagen.
Media-adviseur Mireille Mooiman wenst alle lezers en klanten fijne feestdagen. Marit Nikerk

‘Ik wil ondernemers leren kennen’

22 december 2021 om 20:07 Zakelijk

Mireille Mooiman is nieuw en toch vertrouwd bij de Biltsche Courant

DE BILT Al jaren was Mireille Mooiman een bekend gezicht voor de Biltsche Courant. Zeventien jaar lang ging zij langs ondernemers in gemeente De Bilt om hen een podium te bieden in de krant. Ze stopte op een gegeven moment, maar toen de Biltsche Courant de overstap maakte naar de nieuwe uitgever BDU begon het weer te kriebelen. Sinds september vervult ze weer met enthousiasme haar rol als media-adviseur en werkt ze weer samen met haar bekende maar ook nieuwe klanten.

Door Marit Nikerk

Al 30 jaar zit Mireille in het vak en heeft de advertentieverkoop voor diverse kranten mogen doen. Het geeft haar nog steeds veel energie. “Mijn werk is heel veelzijdig,” vertelt Mireille. Zo rijdt ze van de ene kern naar de andere kern om ondernemers te ontmoeten. “Zo zit je bij een autodealer, dan bij de slager en vervolgens bij de groenteboer. Er zijn zoveel ambachten hier.” Het op pad gaan voor de Biltsche Courant voelt echt als thuiskomen. “Ik ken inmiddels zoveel mensen in de gemeente. Dat maakt het heel leuk. Het zijn zulke vriendelijke mensen en komen graag met ideeën.”

ZICH VERPLAATSEN IN MENSEN Als media-adviseur is Mireille verantwoordelijk voor de advertentieverkoop van de krant. Ze gaat langs bij ondernemers om te kijken wat de krant voor hen kan betekenen en andersom. Dat kunnen advertenties zijn, maar ook themapagina’s, zakelijke interviews of een verhaal voor De Specialist. “Het is meer dan alleen verkopen,” zegt Mireille. “Het is ook echt de ondernemer leren kennen en weten wat iemands visie is op het bedrijf. Dan kun je ook meedenken met wat iemand op dat moment nodig heeft.” 

De coronasituatie maakt het soms lastiger om te investeren, omdat inkomsten teruglopen en er meer onzekerheden zijn. Toch kan adverteren juist een uitkomst bieden om nieuwe klanten binnen te halen. “Er is vaak wel iets mogelijk,” vertelt Mireille. “Klanten kunnen ook aangeven als er iets niet goed gaat en dan kijken we samen verder. Ik verplaats me graag in mensen.” 

EEN BEGRIP De Biltsche Courant bestaat al sinds 1914. Mireille laat een ingelijste voorpagina zien van de allereerste editie. “Leuk hè? De Biltsche Courant is echt een begrip in De Bilt. We hebben een mooie krant te bieden met een groot bereik in onze gemeente.” Daarnaast kijkt Mireille ook een stukje breder. Regelmatig heeft de Biltsche Courant een special, waarin bedrijven in de regio worden uitgelicht. Volgend jaar verschijnt bijvoorbeeld een katern over uitvaartzorg, die onder meer in De Bilt, maar ook in Zeist, Bunnik en Wijk bij Duurstede verschijnt. Ondernemers uit De Bilt die dus een regionale doelgroep hebben kunnen op die manier eenvoudig hun expertise delen. 

Het was een enerverend jaar voor Mireille nu ze als vertrouwd gezicht terugkeert op haar plek. Ze kent haar werk door en door, maar saai wordt het nooit. “Geen dag is hetzelfde, omdat ik met zoveel leuke mensen werk. Samen met de klant kan ik kijken naar wat voor moois we de lezers kunnen bieden.” In het nieuwe jaar hoopt ze dan ook dat de coronasituatie weer meer toe laat. “Ik wens alle lezers en klanten hele fijne feestdagen en een goed 2022 toe.” 

EVEN KENNISMAKEN Wil jij graag meer aandacht voor jouw bedrijf en wil je meer weten wat de Biltsche Courant voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Mireille Mooiman via m.mooiman@bdu.nl of 06 11 11 59 70. Mireille vertelt je - live of digitaal - graag meer over de mogelijkheden. Mireille: “Ik leer je graag kennen!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie