Afbeelding
Foto: Pexels

Deze verzekeringen heb je nodig als ondernemer

23 december 2021 om 12:33 Partnercontent

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Er bestaan een hoop zakelijke verzekeringen waar je uit kan kiezen. Natuurlijk heb je die niet allemaal nodig. Wel is het verstandig om in ieder geval de grootste risico’s voor jouw branche af te dekken om (hoge) onvoorziene kosten te voorkomen. Dit zijn 4 zakelijke verzekeringen die elke ondernemer goed kan gebruiken, waaronder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Tijdens werk kan jij (of één van je medewerkers) per ongeluk schade veroorzaken aan de eigendommen van iemand anders. Of erger: letselschade veroorzaken aan iemand anders. Doordat diegene over je verlengsnoer struikelt, bijvoorbeeld. Omdat de kosten dan al snel tot in de honderdduizenden euro’s kunnen oplopen, is het het slim om je voor zulke schade te verzekeren. Dit kan met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als je een adviserend beroep hebt, dan kun je ook vermogensschade veroorzaken. Door verkeerd financieel advies te geven, bijvoorbeeld. Of door een ontwerpfout te maken als architect. Zulke schade wordt niet vergoed door je bedrijfsaansprakelijksverzekering: hier heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor nodig.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Iedereen kan op elk moment van de dag arbeidsongeschikt raken. Dagelijks raken er dan ook zo’n 200 mensen van de arbeidsmarkt. Dit kan gebeuren door een bedrijfsongeval, maar ook door mentale klachten zoals overbelasting of een depressie. Zoiets valt helaas niet altijd te voorkomen. Maar wat je wél kunt doen is voorkomen dat je tijdens je ziekte op een houtje moet bijten. Door een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) af te sluiten.

Een aov voor zzp’ers kan tot wel 90% van je gebruikelijke inkomen uitkeren. De premie is gewoon aftrekbaar. Bovendien kun je deze verzekering prima combineren met een broodfonds. Sluit in dat geval een aov met 2 jaar wachttijd af. Een broodfonds voorziet je namelijk alleen gedurende de eerste 2 jaar van je ziekte van een inkomen.

Autoverzekering

Maak je ook zakelijke ritten met je personenauto, zoals het vervoeren van zakelijke goederen of klantbezoek? Dan is een zakelijke autoverzekering verplicht. Je verzekeraar houdt er dan namelijk rekening mee dat je als ondernemer meer kilometers maakt. En dat het kan zijn dat er af en toe iemand anders in je auto rijdt. Natuurlijk ben je dan ook gewoon verzekerd wanneer je de auto privé in gebruik hebt.

Goed om te weten: voor het verzekeren van een bestelauto, bestelbus of vrachtwagen heb je een bedrijfsautoverzekering nodig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie