Afbeelding
Eigen foto

Hoop

5 januari 2022 om 10:55 Column

Column Martin van Veelen

Het schrijven van de maandelijkse column doe ik doorgaans op de zondagavond, zo ook deze week. Terwijl ik nu schrijf, hoop ik dat de scholen volgende week gewoon open gaan, maar ik weet dat pas morgen na de persconferentie, althans dat hoop ik.

Hoop is de gedurige verwachting dat een onzekere uitkomst gunstig zal blijken.

Hoop in de combinatie met geloof en liefde, heeft eigenlijk een religieuze basis. Heel mooi vond ik het voorheen dat de kinderen van de groepen 8 van De Poolster tijdens de afscheidsavond van de school een hangertje kregen met geloof, hoop en liefde en dat daar dan een mooi verhaal bij werd verteld. In deze column laat ik met enige weemoed geloof en liefde achterwege en beperk ik me tot de actuele hoop op diverse wereldlijke zaken in onze gemeente De Bilt.

Hoopvol kijk ik uit naar een jaar waarin de leerlingen gewoon onderwijs op school hebben en sporters ongestoord gebruik kunnen maken van de sportfaciliteiten. Ja, natuurlijk weet ik ook wel dat hopen op gezondheid, geluk, gezelligheid, gevaccineerd en dat soort g’s veel belangrijker zijn, maar ik liep gisteren door het Van Boetzelaerpark en ik hoopte ook op het doorgaan van de Kunstmarkt. Ik keek vanmorgen naar de livestream van een viering in een lege Oosterlichtkerk en ik hoopte op binnen afzienbare tijd weer gewoon een kerkdienst in deze verbouwde kerk mee te maken. Of weer eens een gave voorstelling bij te wonen in Theater Het Lichtruim. Dit jaar viert FC De Bit het 25-jarig bestaan en hopelijk kunnen ze dat jubileum in juni zonder coronabeperkingen vieren. De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en ik hoop dat we de juiste mensen kiezen, zodat onze gemeente voor de komende vier jaren weer in goede handen is en we hoopvol zien hoe zij de ingewikkelde thema’s met respect voor elkaar behandelen.

Rond oud-en-nieuw kijk en luister ik graag naar de cabaretiers van dienst die oudejaarsconferences mogen verzorgen. Zo heb ik dit jaar genoten van Peter Panne(n)koek en Najib Amhali. Ik vond de ene wel beter dan de andere, maar om de andere heb ik wat meer gelachen, dus een gelijkspel lijkt me een goede uitslag. Beide mannen blikten uiteraard terug op het afgelopen jaar en dat corona daar een substantieel onderdeel van uitmaakte, verbaasde niemand. Gaaf hoe zij op hun eigen wijze invulling gaven aan de hen geboden kans om ook de achterkant van het gelijk te belichten. Wat beiden ook heel mooi voor het voetlicht brachten was de hoop dat het in 2022 goed zal gaan. Goed in de meest ruime zin van het woord en dat de onzekere uitkomst gunstig zal blijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie