De 106 jarige Toos Lycklama samen met burgemeester Sjoerd Potters die haar persoonlijk kwam feliciteren met haar verjaardag. FOTO: Els van Stratum
De 106 jarige Toos Lycklama samen met burgemeester Sjoerd Potters die haar persoonlijk kwam feliciteren met haar verjaardag. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Oudste inwoonster van De Bilt viert 106 jaar

De oudste inwoonster van de gemeente De Bilt, Toos Lycklama vierde op 12 augustus haar 106de verjaardag. Burgemeester Sjoerd Potters kwam 's middags zijn persoonlijke felicitaties brengen met bloemen en een kaart.

Bilthoven - De in Hillegom geboren Toos groeide als oudste dochter op in een gezin van acht kinderen, 4 jongens en 4 meisjes. Ze ging naar de Mulo. Daar zat ze als enige meisje tussen verder alleen maar jongens. Vervolgens kreeg ze een drukke baan op het postkantoor. Wegens ziekte werd ze afgekeurd voor haar werk bij het postkantoor. Ze vertrok naar Utrecht waar ze ging werken als secretaresse bij de kerk. Dat werk bleef ze doen tot aan haar pensioen. Actief als ze was ging ze daarna aan de slag als vrijwilligster in de thuiszorg. Toos is nooit getrouwd geweest en heeft geen kinderen. Iets wat ze absoluut niet erg heeft gevonden, ze heeft hierdoor genoeg tijd gehad om voor anderen te zorgen. Ze maakte in haar leven twee wereldoorlogen mee. Ook maakte ze veel veranderingen mee. Ze is blij dat ze de ontwikkelingen heeft meegemaakt en er deel van heeft mogen uitmaken.

Toos Lycklama woont in de Schutsmantel in Bilthoven waar ze nog steeds actief is met oa schilderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden