Afbeelding
archief

Verhuizen I - afscheid van Dudok

12 januari 2022 om 11:05 Column

Column van Ike Bekking

Bijna elf jaar geleden viel mijn oog op de ‘de zwarte doos’ tegenover het station.

Het was een paar maanden nadat ik de trotse eigenaar was geworden van de toenmalige boekhandel Jongerius op het Emmaplein en het werd tijd om om mij heen te gaan kijken naar andere huisvesting. Dat was nodig omdat ik een huurovereenkomst voor twee jaar had, daar had de verhuurder goede redenen voor en ik was daar mee akkoord gegaan.

‘Ach’, zei één van mijn vrienden aan wie ik het voorlegde, ‘man, dat is veel te groot voor jou…’

Maar ja, niet geschoten is altijd mis en ik moest wel op zoek naar een ‘dak boven de boeken’ dus zocht ik contact met de gemeente en presenteerde mij als een serieuze gegadigde. En zoals dat gaat; naarmate de tijd vordert, ga je er steeds meer in geloven en zo geschiedde! In maart zitten we al weer tien jaar in Dudok aan de Julianalaan.

Deze winkel, dit pand, voelt als een warme jas, ook al is het erg primitief want onderhoud is er nauwelijks gepleegd. In de winter is het soms (te) koud en in de zomer soms (te) warm, veel glas en geen airco. Maar dat deert ons niet. Wij houden van ons werk en van onze klanten en genieten van de fijne atmosfeer in Bilthoven Centraal.

Nu is het onderdak bij Dudok van tijdelijke aard want de gemeente heeft andere plannen. Dat wist ik toen ik de huurovereenkomst aanvaardde en ik heb nooit de illusie gehad dat deze huisvesting voor eeuwig was. Als ondernemer moet je zorg dragen voor de continuïteit van je bedrijf. Je voorziet niet alleen in een culturele behoefte maar je hebt ook de verantwoordelijkheid voor de inkomens van jezelf en personeelsleden. Dus werd het tijd om weer om mij heen te kijken.

En toen deed zich afgelopen najaar een nieuwe kans voor. Hoe dat in zijn werk ging vertel ik de volgende keer……..

Ike Bekking

p www.biltschecourant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie