Klaas van der Valk, Krijn Olthof, Paul Berger en Patrick Waardijk hebben er zin in om er een top evenement van te maken! FOTO: Hans Lebbe
Klaas van der Valk, Krijn Olthof, Paul Berger en Patrick Waardijk hebben er zin in om er een top evenement van te maken! FOTO: Hans Lebbe (Foto: Hans Lebbe)

Bijzonder fietsevenement 7 september

Op zaterdag 7 september vindt er een bijzonder fietsevenement plaats in de gemeente De Bilt. Een fietstocht voor jong en oud om geld in te zamelen voor Stichting Hartekind en een Groene Speel-Leerplek in het Centrum van Bilthoven. De tocht wordt georganiseerd door Rotary Club De Bilt-Bilthoven. Onderweg zijn de deelnemers aan de fietstocht te gast bij zes bijzondere bedrijven en instellingen. Bovendien is het evenement feestelijk omkleed met muziek en versnaperingen. Kortom, echt een dag die je niet wilt missen.

De Bilt - En steun de goede doelen. Er zijn twee prachtige routes uitgezet die door de gehele gemeente voeren: een korte route van ruim 15 km en een langere route van 30 km. De tocht is prima geschikt om samen met kinderen te fietsen.

Open deuren

Onderweg zetten enkele bijzondere lokale bedrijven en instellingen hun deuren open om zich te presenteren aan de deelnemers. Je kunt een kijkje nemen bij biologische boerderij De Bonte Parels in Westbroek, je fietst letterlijk door het Helen Dowling Instituut, gaat op bezoek bij een van 's lands grootste wijnimporteurs LFE in Maartensdijk, fietst door de werkplaats van Autobedrijf De Rooij en je kunt poolshoogte nemen bij de Julianaschool in Bilthoven, een van de partners van de Groene Speel-Leerplek in het centrum van Bilthoven.

Het programma

De fietstocht start en finisht bij Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Vanaf 13.00 uur kun je inschrijven en word je ontvangen met koffie, thee of ranja mét taart. Vanaf 13.30 uur wordt er gestart. Onderweg word je verrast met iets lekkers en ben je zoals gezegd te gast bij diverse bedrijven en instellingen, waar je alles kunt vragen over hun producten en diensten. Na afloop gratis bitterballen en livemuziek, wederom bij het HNL. Drankjes en andere hapjes zijn dan voor eigen rekening.

De goede doelen

De doelstelling van DeBiltByBike is een fietsmiddag voor de bewoners van de gemeente De Bilt en omstreken, samen met familie en vrienden. Daarnaast wil de organisatie geld inzamelen voor twee goede doelen:

1. Stichting Hartekind. Deze stichting heeft als doel onderzoek te stimuleren om de overlevingskansen en kwaliteit van leven te verbeteren van kinderen met een hartafwijking.

2. Een Groene Speel-Leerplek in het Centrum van Bilthoven. Er komt een groene speel-leerplek voor alle generaties bij de Julianaschool, in samenwerking met Kinderopvang 't Mereltje en de Centrumkerk Bilthoven.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor DeBiltByBike op de website van de organisatie: debiltbybike.nl. De deelnemers betalen een beperkt bedrag van 10 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen en 20 euro voor gezinnen. Daarvan gaat 100% naar het goede doel! Schrijf je nu alvast in om je te verzekeren van een plekje!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden