Het briljanten bruidspaar Mien en Jan Wever-Schoonheijm samen met loco burgemeester Madeleine Bakker-Smit
Het briljanten bruidspaar Mien en Jan Wever-Schoonheijm samen met loco burgemeester Madeleine Bakker-Smit (Foto: Els van Stratum)

Briljanten bruidspaar Mien en Jan Wever-Schoonheijm

Door Els van Stratum

Ter gelegenheid van het 65 jarige huwelijk kwam loco burgemeester Madeleine Bakker-Smit het bruidspaar Wever-Schoonheijm persoonlijk feliciteren. Op 18 augustus 1954 gaven Mien Schoonheijm en Jan Wever elkaar het jawoord in het stadhuis van Utrecht.

De Bilt - De allebei uit Utrecht afkomstige Mien en Jan leerden elkaar 5 jaar daarvoor kennen op dansschool Wildschut in Utrecht. Mien: "Er waren toen meer jongens dan meisjes, dat weet ik nog goed". Ze ging er samen met haar nicht heen die stapelverliefd was op de beste vriend van Jan. Eenmaal getrouwd trok het prille stel in bij zijn ouders. Na 2 jaar kregen ze een woning aangeboden op de Beatrixlaan in Bilthoven. Jan: "We zijn boven begonnen en jaren later naar beneden verhuisd." Sinds 13 jaar wonen Mien en Jan in De Bilt in de Vijverhof. Jan werkte als medisch instrumentenmaker bij Smitt en later bij Godart-Mijnhart. Bij het laatste bedrijf werkte hij tot aan zijn pensioen. Mien werkte in de huishouding bij een dierenkliniek. In hun vrije tijd waren Mien en Jan beiden actief met tennis en gaan ze graag op vakantie. Het stel heeft 2 kinderen, 3 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. In september wordt het huwelijksjubileum gevierd met familie.

Meer berichten