Met een spanvijzel trekken Marco Visser van Heijmans en Adri Geluk van van Romein Beton de tunnel bouwer het laatste prefab blok van de nieuwe fiets & voetgangers tunnel in de Bilt Strak. Hiermee is fase een klaar. FOTO: Mel Boas
Met een spanvijzel trekken Marco Visser van Heijmans en Adri Geluk van van Romein Beton de tunnel bouwer het laatste prefab blok van de nieuwe fiets & voetgangers tunnel in de Bilt Strak. Hiermee is fase een klaar. FOTO: Mel Boas (Foto: Mel Boas)

Bouw fietstunnel vol op stoom

Op de foto: Met een spanvijzel trekken Marco Visser van Heijmans en Adri Geluk van van Romein Beton de tunnelbouwer het laatste prefab blok van de nieuwe fiets en voetgangers tunnel in De Bilt Strak. Hiermee is fase een klaar.

De Bilt - Aannemer Mourik Infra is gestart met het bouwen van een fietstunnel onder de Utrechtseweg (N237). De tunnel kan naar verwachting begin november van dit jaar in gebruik worden genomen. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden waarvoor de weg moet worden afgesloten, geconcentreerd uitgevoerd in drie weekenden in september. Daarnaast is er in november nog een avond-/nachtafsluiting nodig voor het aanbrengen van de asfaltdeklaag en de markering.

Breed en veilig
De fietstunnel gaat de oude, smalle fietstunnel vervangen in de drukke fietsroute De Bilt-De Uithof. Om de verkeersveiligheid en sociale veiligheid te vergroten, is besloten om de smalle tunnel te vervangen door een nieuwe, bredere tunnel. In de tunnel worden ontwerpen aangebracht van grafisch vormgever Hansje van Halem. Zij liet zich inspireren door computerbeelden van weerpluimen, isobaren, temperatuur- en weerkaarten van het nabijgelegen KNMI. Het oude tunneltje blijft bestaan en wordt omgebouwd tot faunatunnel.

Planning werkzaamheden
Tot 9 sep.: Aanleg noordelijk deel van de fietstunnel / 9 sep. - 30 sep.: Aanleg zuidelijk deel van de fietstunnel / 30 sep. – begin nov.: Voorbereiden en plaatsen fietsbrug Afbouwen en inrichten fietstunnel / 21 okt. – 29 nov.: Aanbrengen nieuwe asfaltdeklagen en markering op de rijbaan ter hoogte van de nieuwe fietstunnel Ombouwen bestaande fietstunnel tot faunatunnel

Omleidings- route N237
Tijdens bovenstaande afsluitingen is er een omleidingsroute voor het doorgaande verkeer (zie bijgevoegd kaartje). Bussen, hulpdiensten en fietsers kunnen altijd passeren. Ook de bushaltes 'Tunneltje De Bilt' blijven bereikbaar.
Op de projectenwebsite www.provincie-utrecht.nl/fietstunneldebilt is naast informatie over de uitvoering ook achtergrondinformatie te vinden over het project.

Meer berichten