Baron Berend B. van Boetzelaer voor de vuurtoren houdt het weer nauwlettend in de gaten. FOTO: Els van Stratum
Baron Berend B. van Boetzelaer voor de vuurtoren houdt het weer nauwlettend in de gaten. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Binnenkort ligt De Bilt aan zee

Door Els van Stratum

De Bilt – De ijskappen smelten, het weer is grillig, de aarde warmt op en het klimaat verandert en de zeespiegel stijgt. Als gevolg hiervan ligt De Bilt aan zee! In het Van Boetzelaerpark vindt in het weekend van 13 en 14 september de 18e kunstmarkt plaats met dit jaar als thema de klimaatverandering. Uiteraard is er weer een telg uit de familie van Boetzelaer aanwezig. Dit jaar is het aan Baron Berend B. van Boetzelaer de eer om alle gasten welkom te heten op het festival.

Baron Berend B.: "Ligt uw woonplaats binnenkort ook aan zee, zullen we het er eens over hebben? Het idee is om met mensen hierover te praten. Hoe zijn we hierop voorbereid? En hoe komt het water naar ons toe, vanuit de zee of vanuit de lucht? Met het thema 'De Bilt aan Zee' vragen wij aandacht voor de ernst van een stijgende zeespiegel." Tijdens de Kunstmarkt zal de Baron veel te zien zijn rond de vuurtoren bij de ingang van het park waar de vuurtorenwachter de veiligheid van de burgers zal waarborgen.

Bart van Gerwen, kunstenaar en theatermaker maakte de vuurtoren met daarop een ijslantaarn. Het ijs smelt en roept op tot een gesprek over de stijgende zeespiegel.

Op vrijdag 13 september start de kunstmarkt om 17.00 uur met muziek en gezelligheid. Op zaterdag 14 september is het park gevuld met kunst en activiteiten. De officiële opening is op zaterdagmiddag om 14.00 uur.

Meer berichten