De Bilt - inwoners om mening gevraagd strijken en wassen kleding

De Bilt - inwoners om mening gevraagd strijken en wassen kleding

Uw mening gevraagd over huishoudelijke hulp

De Bilt – De gemeenteraad moet binnenkort besluiten of het wassen en strijken van kleding niet langer onderdeel uit maakt van huishoudelijke hulp in het kader van de WMO. PvdA De Bilt wil weten hoe inwoners hier tegen aankijken.

Gemeenteraadslid Erik van Esterik: "Het college stelt voor om het wassen en strijken door mensen zelf te laten betalen. Een bedrijf haalt dan de was op en bezorgt het weer. De kleding moet gemerkt worden. Minima betalen 5 euro per waszak. Anderen de commerciële prijs en dat zal snel meer dan 10 euro zijn. Het doel is om geld te besparen. Wij zijn benieuwd hoe inwoners tegen dit voorstel aan kijken."

De PvdA De Bilt wil weten wat mensen die nu gebruik maken van huishoudelijke hulp in het kader van de WMO vinden van dit collegevoorstel.

Erik van Esterik: "Ik heb bedenkingen bij het collegevoorstel. Ik denk namelijk dat mensen besluiten bijvoorbeeld familie te vragen om te wassen en te strijken en dat dit mantelzorgers extra belast. Maar zeker weet ik dit niet. Vandaar deze oproep."

Mensen kunnen reageren naar e.vanesterik@debilt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden