Burgemeester Sjoerd Potters, hier samen met Jan van Dun en zijn partner bij hockeyclub SCHC, reikte de versierselen horend bij de onderscheiding uit. FOTO: Els van Stratum
Burgemeester Sjoerd Potters, hier samen met Jan van Dun en zijn partner bij hockeyclub SCHC, reikte de versierselen horend bij de onderscheiding uit. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Koninklijke erkenning voor Jan van Dun bij SCHC

Door Els van Stratum

Tijdens de algemene ledenvergadering van hockeyclub SCHC afgelopen maandag ontving Jan van Dun de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bilthoven - Jan woont sinds de jaren '80 in Bilthoven en is sindsdien lid van SCHC. In eerste instantie als spelend lid, maar al snel nam hij zitting in diverse commissies en voerde hij allerlei projecten uit. In een periode van ruim 35 jaar hield hij zich bezig met de accommodatie in de ruimste zin van het woord. Zowel onderhoud als renovatie en nieuwbouw viel onder zijn verantwoordelijkheid. Als vrijwilliger gaf hij leiding aan een aantal medewerkers en voerde ook zelf hand- en spandiensten uit. Binnen de SCHC was hij als initiator, fondsenwerver en projectleider o.a. verantwoordelijk voor de realisatie en vervanging van (kunst)grasvelden, verbouwen en vervangen van het clubhuis en het realiseren van een opblaashal voor zaalhockey. Met duurzaamheid hoog in het vaandel kijkend naar de aanschaf van zonnepanelen, led verlichting op een groot aantal velden en de aanleg van een diepe grondwaterput voor het besproeien van de waterkunstgrasvelden. Kernmerkend in zijn rol als vrijwilliger was het meenemen van alle betrokken partijen zowel intern als extern.

Meer berichten