Persbericht en officiële opening zwembad Bilthoven op zaterdag 28 september

Opening nieuw zwembad Brandenburg in Bilthoven

Neem je eerste duik in het nieuwe zwembad Brandenburg in Bilthoven! Het splinternieuwe zesbaans zwembad is met een beweegbare bodem en scheidingswand zo ingericht, dat meerdere groepen gebruikers het bad tegelijk kunnen gebruiken. Het bad meet 25 bij 15 meter en is daarmee net zo groot als het huidige grote bassin van het oude zwembad.

Feestelijke activiteiten ter gelegenheid van de opening.
Op zaterdag 28 september is de officiële opening om 10.00 uur. Voor alle inwoners van onze gemeente is een aantal feestelijke momenten georganiseerd:

Op vrijdagavond 27 september van 19.00 tot 21.00 uur gratis kinderdisco

Kom op vrijdagavond samen met je vriendjes en vriendinnetjes swingen, zingen en chillen tijdens de eerste kinderdisco in het nieuwe zwembad Brandenburg. We draaien de lekkerste muziek van nu en van vroeger en verlichten het zwembad met discolampen en coole onderwaterverlichting. We verklappen nog niets maar we hebben tijdens deze gratis kinderdisco een heel bijzondere gast in ons midden!
Open dag op zondag 29 september van 09.00 tot 14.30 uur

Kom op zondag 29 september gratis meedoen aan leuke activiteiten in het nieuwe zwembad Brandenburg. Je kunt tijdens de open dag zelf deelnemen aan de activiteiten of vanuit de multifunctionele ruimte naar de demonstraties kijken.

Afscheid van het oude zwembad. Een gratis laatste duik op zaterdag 28 september van 14.00 tot 15.30 uur om de laatste baantjes in het oude zwembad te zwemmen.

Zesbaans zwembad

Het nieuwe zwembad heeft een deels beweegbare bodem over de lengte en een beweegbare scheidingswand. De wand maakt het mogelijk om op hetzelfde moment in twee delen verschillende temperaturen in te stellen. Door deze technische oplossing kunnen meer doelgroepen tegelijk van het bad gebruikmaken en is het bad efficiënter te benutten.

Wethouder Madeleine Bakker: "We zijn zeer blij met dit volwaardige, duurzame zwembad voor de inwoners van de gemeente De Bilt en komende generaties. Er is ruime keuze uit vele activiteiten voor jong en oud waarbij bewegen, sporten en plezier voorop staan."


Activiteiten al vanaf 23 september in het nieuwe zwembad

Vanaf maandag 23 september vinden alle activiteiten en zwemlessen plaats in het nieuwe zwembad. Er zijn naast de zwemlessen verschillende activiteiten zoals discozwemmen, aquajoggen, Fifty Fit en Ouder & Kind zwemmen. Natuurlijk kun je ook baantjes trekken en recreatief zwemmen.


Locatie

Het nieuwe zwembad bevindt zich op de plaats van de voormalige beachvolleybalvelden aan de Leyenseweg 129 in Bilthoven, naast het oude zwembad dat gesloopt gaat worden. Op de locatie van het huidige zwembad wordt te zijner tijd woningbouw gerealiseerd.

Rooster en openingstijden

Kijk voor het actuele rooster en openingstijden op zwembadbrandenburg.nl.

Meer berichten