GroenLinks De Bilt blij met advies commissie Remkes

De fractie van GroenLinks in de Biltse gemeenteraad is blij met het advies van de commissie Remkes om de maximumsnelheid op de snelwegen zo snel mogelijk te verlagen. Het advies kan ertoe leiden dat de overlast en gezondheidsrisico's voor de bewoners langs de A27 aanzienlijk worden teruggedrongen.

GroenLinks maakt zich al jaren sterk voor een lagere maximumsnelheid op de A27 tussen Utrecht en Hilversum. Fractievoorzitter Henk Zandvliet: "Op het gedeelte van de A27 tussen Vianen en Utrecht geldt al een maximumsnelheid van 100 km/uur omwille van de inwoners van Nieuwegein, Houten en Utrecht. Ik zie niet in waarom geen rekening moet worden gehouden met de inwoners van de kleinere kernen Groenekan, Maartensdijk en Hollandsche Rading. En dan heb ik het nog niet over het gedeelte door het Goois Natuurreservaat."

De commissie Remkes ziet een verlaging van de maximumsnelheid als een eenvoudig in te voeren maatregel die niet alleen leidt tot een aanzienlijke vermindering van de stikstofuitstoot, maar ook van CO2 en andere broeikasgassen. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen.

Zandvliet: "Dat is een extra reden om het advies zo snel mogelijk op te volgen. Ik heb vaker foto's gezien waarop de minister een verkeersbord '130 km/uur' komt plaatsen. Ik nodig haar uit om nog deze maand de borden '120 km/uur' langs de A27 te komen vervangen. Bij voorkeur 's avonds zodat ze meteen met eigen ogen kan zien hoeveel last mensen in Hollandsche Rading en Groenekan hebben van de 18 meter hoge lichtmasten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden