NOVA Giga Kangoeroedag 2019
NOVA Giga Kangoeroedag 2019 (Foto: Hans Lebbe)

900 sportieve kleuters op t veld

Giga Kangeroedag voor groep 1,2 en 3

De Bilt - Afgelopen woensdag werd de Giga Kangeroedag 2019 gehouden. Wethouder sport Madeleine Bakker-Smit opende samen met wereldkampioen korfbal Fleur Hoek - die in De Bilt woonachtig is - het festijn. Negen basisscholen hebben er aan deelgenomen. Sport- en Korfbalvereniging NOVA uit Bilthoven organiseert de Giga Kangoeroedag. Het gaat er om sporten en bewegen te promoten bij jonge kinderen. Het enthousiasme onder scholen uit De Bilt was groot.

Zo'n 900 kleuters gingen leuke balspelletjes, tikspelletjes en korfbalspelletjes doen verdeeld over een aantal rondes. Madeleine Bakker-Smit: "Het is geweldig dat NOVA zo'n dag organiseert. Bewegen is goed en moet al zo jong mogelijk gepromoot worden. Verder is het een leuke kans om kennis te maken met korfbal!"

NOVA- vrijwilligers, sportstudenten en scholieren

"Zo'n dag als deze is alleen te organiseren met veel vrijwilligers", vertelt Bianca van Eck van NOVA. "We hebben vandaag de steun van veel NOVA-vrijwilligers en maar liefst 50 studenten van Sportacademie Amersfoort. Bovendien bieden ook nog eens ruim 40 leerlingen van Aeres MAVO Bilthoven ondersteuning bij de Giga Kangoeroedag."

Veel lol!

De kinderen hadden in ieder geval heel veel lol en waren lekker in de weer met de (bal)spelletjes. Ook kregen de kinderen een leuke goodiebag mee in de vorm van een rugtasje met onder andere de mogelijkheid om drie keer gratis mee te trainen bij KV NOVA. "Wij zijn de een van de weinige sportclubs in De Bilt die sporten voor kinderen vanaf 3 jaar aanbiedt", besluit Bianca.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden