persbericht BENG! bijeenkomst zon op vve dak


persbericht BENG! bijeenkomst zon op vve dak

Informatieavond 9 oktober voor appartementseigenaren:

Zon op VvE dak

In gemeente De Bilt zijn veel grote platte daken nog 'leeg'. Appartementseigenaren willen vaak best wel zonnepanelen plaatsen maar vinden het lastig om dit te realiseren. In de Biltse Week van de Duurzaamheid is er een speciale informatieavond van het groene VvE-platform van energiecoöperatie BENG!. Op 9 oktober vertelt Corien van den Haak hoe zij VvE's helpt om van droom naar daad te komen. Alle appartementseigenaren in de gemeente zijn welkom. Locatie en tijd: WVT-gebouw, Talinglaan 10, Bilthoven. Inloop vanaf 19.00 uur, start programma 19.30 uur. Aanmelden via e-mail: infoavond@beng2030.nl.

Best lastig: je wilt als VvE bewoner graag zonnepanelen maar je weet niet goed hoe je dat aan moet pakken. "De noodzaak is groot", zegt Luuk Schouten, appartementseigenaar aan De Akker in De Bilt, "Maar hoe kunnen we dat zo makkelijk mogelijk organiseren? Niemand heeft hier veel tijd voor."

Deskundige Corien van den Haak: "Je hebt doorzetters nodig die er voor gaan. Het is een lang proces dat begint met echt begrijpen wat er kan. Dan kun je het vervolgens goed uitleggen aan de andere bewoners."

Voorkeursvarianten

Mogelijkheden zijn er genoeg. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor panelen voor de gezamenlijke voorzieningen of voor de appartementen zelf. Daarnaast zijn er allerlei vormen van financiering. Van den Haak: "Soms denkt men dat het heel duur is maar het is echt een overzichtelijk verhaal. De investering is er meestal na acht jaar uit en je energierekening gaat direct omlaag."

Bij een eerste onderzoek komen er vaak al één of twee voorkeursvarianten bovendrijven. "Het kan bijvoorbeeld een idee zijn om per appartement ruimte voor een aantal zonnepanelen te reserveren op het dak. De eigenaar kan zelf besluiten of en wanneer die panelen voor individueel gebruik er komen. Dan hang je jouw besluit niet op aan een ander en dat is wel zo sympathiek!", aldus van den Haak.

In andere situaties kan het juist slim zijn om zonnepanelen voor de gezamenlijke voorzieningen te nemen. Op 9 oktober licht ze alle mogelijkheden toe. Het groene VvE-platform wordt georganiseerd door energiecoöperatie BENG! Alle VvE's in gemeente De Bilt kunnen zich kosteloos aansluiten. Meer informatie op de speciale VvE pagina van www.beng2030.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden