Universiteit Utrecht opent haar deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap

Dino's, zwarte gaten en een oefenrechtbank: ontdek wetenschap bij de Universiteit Utrecht tijdens het Weekend van de Wetenschap

Enthousiaste wetenschappers van de Universiteit Utrecht openen op zondag 6 oktober de deuren voor jong en oud. Tijdens het jaarlijkse Weekend van de Wetenschap wordt een afwisselend programma georganiseerd op het Utrecht Science Park.Wat is er allemaal te doen?
Schuif aan bij colleges over dino's of zwarte gaten, leer je eigen medicijnen maken of ervaar hoe een rechtzaak eraan toe gaat in de taartmoordzaak. Er is een bomvol programma waarin je meemaakt hoe onderzoek werkt, waar je al je vragen kan stellen aan wetenschappers en waar je zelf aan de slag gaat met experimenten en mee kan doen met workshops.

Neem bijvoorbeeld een uniek kijkje in het depot van het Universiteitsmuseum op het Science Park of doe mee met de Hoe?Zo! Show: een team van wetenschappers beantwoordt al jouw vragen onder leiding van Boy, dé experimenteer-expert van Quest Junior. Of kom naar de speciale dansvoorstelling over pijnlijke gewrichten bij paarden: een onderzoeker heeft de voorstelling ontwikkeld om te laten zien wat de gevolgen hiervan zijn voor de beweging van het lichaam.

Bekijk het hele programma op zondag 6 oktober hier.

Waar moet ik zijn tussen 11.00 en 16.00 uur?
De activiteiten vinden plaats in het Victor J. Koningsbergergebouw (Budapestlaan 4a-b, Utrecht) op het Utrecht Science Park (Uithof) en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar en net zo leuk voor nieuwsgierige volwassenen. De Botanische Tuinen (Budapestlaan 17) zijn op deze dag gratis te bezoeken. Daarnaast organiseren ook SRON en het Prinses Maxima Centrum een publieksprogramma.

Meer informatie
Meer informatie en het volledige programma vind je op https://www.uu.nl/weekendvandewetenschap

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden