Buurtbemiddeling viert 10 jarig bestaan

Certificaat erkenning van het project door het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid van het ministerie van Justitie
Certificaat erkenning van het project door het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid van het ministerie van Justitie (Foto: CCV)

Donderdag 10 oktober wordt in de Mathildezaal van het gemeentehuis van 15.00 tot 17.30 uur het tweede lustrum van Buurtbemiddeling De Bilt gevierd met een feestelijk en inhoudelijk programma. Behalve genodigden zijn ook belangstellenden na aanmelding op buurtbemiddeling@meanderomnium.nl welkom.

Buurtbemiddeling De Bilt is met Bunnik en Zeist verbonden aan de welzijnsorganisatie Stichting MeanderOmnium in Zeist. Buurtbemiddeling is een laagdrempelige voorziening die buren/buurtgenoten helpt bij het oplossen van conflicten met behulp van vrijwillige bemiddelaars. In De Bilt begon het project Buurtbemiddeling in 2009. Een team van 14 vrijwillige bemiddelaars uit De Bilt voert de gesprekken met de partijen en probeert de communicatie tussen de spelers te herstellen, zodat gekeken kan worden naar oplossingen. De communicatie staat centraal tijdens dit feestelijke jubileum. Goede communicatie is meestal de sleutel tot succes bij conflictsituaties en de bemiddelaars laten tijdens het inhoudelijk deel zien hoe je dat toe kunt passen.

De viering is vooral bedoeld voor mensen waar zij in hun buurtbemiddelingswerk mee te maken hebben. Zoals Woonstichting SSW, de politie, MENS De Bilt, politici, bestuurders en huidige en voormalige bemiddelaars. U kunt nadere informatie vinden op de site van www.meanderomnium.nl

Meer berichten