Foto:

Zingen is ontmoeten

column door Evelien Ribbens -

We zongen de sterren van de hemel afgelopen zaterdag.

De hele dag oefenden wij, de zangers van KOV Utrecht, voor ons concert in november. Zingen is heerlijk, ik doe het al mijn hele leven.

Toen ik bij dit koor begon, een jaar of acht geleden, ging ik er niet heen om mensen te leren kennen. Ik had het al druk genoeg, vond ik.

Maar het bleek een heel sociaal koor te zijn. Op de koordag merkten we dat ook weer. Er waren veel, zelfgebakken, lekkere dingen meegenomen, de pauzes waren erg gezellig en ook na afloop, tijdens de borrel, was er veel aandacht voor elkaar.

Ik ga nu dus met veel plezier iedere donderdagavond naar het koor, niet alleen om te zingen, maar ook om mijn medekoorleden te ontmoeten.

"Wat een prachtige manier om samen iets te doen," bedenk ik dan vanuit mijn rol als directeur van MENS De Bilt. Eenzaamheid tegengaan is tenslotte één van de belangrijkste doelstellingen van MENS.

Mijn collega's waren zaterdag ook actief. Ze waren op verschillende plekken in het dorp bij de activiteiten van Burendag en legden contact met mensen in de wijken. Dit verliep wel wat lastig doordat het fors regende.

Er was weer een "Samen Leuke Dingen Doen-markt" georganiseerd en een buurtsportcoach wandelde met een groep mensen om de diabetes-challenge af te sluiten. Allemaal prima initiatieven met onder meer het doel mensen met elkaar in contact te brengen.

Zelf woon ik in een gezellige straat in de Vogelenbuurt in Utrecht. We zijn heel goede buren, maar deden niks met elkaar op Burendag.

Wel hebben we al langere tijd het plan om een borrel te organiseren, maar het komt er steeds niet van. Maar lieve buren, lezen jullie even mee, ik heb een idee: als jullie nu allemaal naar het concert van mijn koor komen, op 9 november in de prachtige Geertekerk, dan zien we elkaar en na het concert is er ook nog eens een borrel. Ik doe de flyers bij jullie door de bus.

Mensen uit gemeente De Bilt zijn uiteraard ook van harte welkom op ons concert. Om te luisteren naar mooie muziek van Bach, Durante, Vivaldi en Mendelssohn. Bovendien hebben we plek voor nieuwe leden.

Tot 9 november. En zie ook www.kovutrecht.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden