Joanne Pennig (Duurzaam De Bilt), Rob Florie (FC De BIlt) en Madeleine Bakker (gemeente De Bilt) lichten de Week van de Duurzaamheid toe.
Joanne Pennig (Duurzaam De Bilt), Rob Florie (FC De BIlt) en Madeleine Bakker (gemeente De Bilt) lichten de Week van de Duurzaamheid toe. (FotoWillemsen)

Aftrap Week van de Duurzaamheid bij FC De Bilt

Aftrap Week van de Duurzaamheid bij FC De Bilt

Afgelopen zaterdag deed wethouder Madeleine Bakker letterlijk de aftrap van de Week van de Duurzaamheid door bij FC De Bilt een fairtrade bal het doel in te schoppen.

Van 5 tot 13 oktober gonst het van activiteiten in de gemeente De Bilt . Activiteiten die zich allemaal richten op een van de 17 Global Goals. Doelen zoals duurzame productie en consumptie, duurzame economie en energie, maar ook iedereen gezondheid & welzijn en stop armoede. FC De Bilt koos het doel schoon (drink) water, dit wil immers iedereen. Het is belangrijk bewust met water om te gaan, zoals na het sporten minder lang douchen. In de kantine van FC De Bilt is vanaf nu Earth Water te koop en 100% van de nettowinst gaan naar gebieden waar dit het hardst nodig is.

De gemeente

Madeleine Bakker gaf aan dat de gemeente de Week van de Duurzaamheid ondersteunt omdat initiatieven vanuit Biltse bewoners en organisaties essentieel zijn om met elkaar een duurzame toekomst te hebben. Vol enthousiasme schopte ze even later de bal in het doel.

Duurzame activiteiten

De activiteiten zijn divers. Op 10 oktober kun je naar een lezing over groene theologie in de Centrumkerk Bilthoven. Op vrijdag 11 oktober is de Biltse streekmarkt waar om 17.30 uur het groene lintje uitgereikt wordt. Zaterdag 12 oktober kun je bijvoorbeeld een herfstkrans maken met Iris Plukt bij Bonbon Margo, naar de duurzaamheidsmarkt bij de Oosterlichtkerk., of naar de open dag van Nieuw Toutenburg in Maartensdijk. De hele week zijn er natuurwandelingen en fietstochten. Het volledige programma kun je vinden op www.duurzaamdebilt.nl/agenda.

Met dank aan

De Week van de Duurzaamheid is financieel mogelijk gemaakt door Rabobank Rijn en Heuvelrug, de Gemeente De Bilt en het KF Heinfonds.

Meer berichten