Biltse Scholieren organiseren eerste Biltse KledingRUILbeurs

Jar van de Keenschool aan het werk op de kLedingRUILbeurs
Jar van de Keenschool aan het werk op de kLedingRUILbeurs (Foto: Britt van Loo)

Op zondag 29 september organiseerden leerlingen van de Ares VMBO, Keenschool, Het Nieuwe Lyceum en de Werkplaats gezamenlijk een Kledingruilbeurs. Mensen konden vooraf hun kleren inleveren, kregen daar punten voor en konden op de beurs die punten inwisselen voor ‘nieuwe’ kleding.

Terwijl het buiten flink regende was het in de theaterzaal van de Werkplaats warm en gezellig. De ingeleverde kleding hing goed gesorteerd op rekken of lag overzichtelijk op een tafel. Leerlingen zorgden dat alles goed verliep en boden de gasten koffie en thee aan. Opmerkelijk waren de reacties van de gasten achteraf. “Te gek dat jonge mensen die organiseren”. “Een goed initiatief, ik heb leuke nieuwe kleren gescoord”.

De leerlingen zelf hadden veel tijd in de voorbereidingen van de Beurs gestoken en ook in het inzamelen, sorteren en ophangen. Een leerling zegt: “Het was een goede ervaring om met andere scholieren die niet bij mij op school zitten, dit te organiseren. Ik wist niet dat er zoveel bij komt kijken voordat zo’n Kledingruillbeurs er staat. Je moet letterlijk over alles nadenken: de locatie, tijdstip, ga je geld vragen, hoe communiceer je ed’.”

De leerlingen waren blij dat ze op deze manier een steentje konden bijdragen aan het milieu. Volgend jaar weer?

Meer berichten