een spaarkring met spaarschaap
een spaarkring met spaarschaap (Foto: Carof-beeldleveranciers)

Spaarkringen gaan van start in De Bilt - Bilthoven

Na goede ervaringen met spaarkringen in Den Haag en Amsterdam, start nu ook een Spaarkring in De Bilt-Bilthoven. Een spaarkring is voor iedereen die graag wat wil sparen en daarbij geholpen en geïnspireerd wil worden door anderen.

Een spaarkring bestaat uit ongeveer 10 deelnemers en komt regelmatig bij elkaar. Iedere deelnemer spaart per bijeenkomst een bedrag dat hij of zij zelf kiest. Na een periode van 8 tot 12 maanden krijgen de deelnemers hun eigen spaargeld terug.

Achter de hand

De meeste mensen willen wat geld achter de hand hebben. Maar veel mensen hebben moeite met sparen. In een spaarkring inspireer je elkaar om geld opzij te zetten voor iets wat je graag wilt: een fiets, een meubelstuk, vakantie, iets of iemand afbetalen of geld achter de hand voor een kapotte wasmachine. Het gaat niet om hoeveel je spaart, maar om de mindset óm te sparen. Een van de deelnemers zegt: ‘In het begin dacht ik dat ik niet zou kunnen sparen. Maar later merkte ik dat je wel een manier vindt om iets te sparen, al is het maar 50 cent’.

Begeleiders

De begeleiders van de spaarkring in De Bilt-Bilthoven zijn Gabriëlle Athmer en Rianne Smit. Gabriëlle Athmer is initiatiefneemster van de Stichting Cash2Grow die spaarkringen promoot. Zij heeft veel ervaring met spaarkringen in binnen en buitenland. Rianne Smit begeleidt mensen die het moeilijk vinden om op te opruimen in hun hoofd, hart of huis en is ook begeleider van de “Lift je leven groep” voorheen Budgetkring, in De Bilt-Bilthoven. Zij kent de positieve kant van ‘leven met minder’ en wil je daar graag meer over vertellen.

Informatiebijeenkomst

Op donderdagmiddag 17 oktober van 13.00 tot 15:00 uur organiseert de stichting Cash2Grow een informatiebijeenkomst in WVT, Talinglaan 1, Bilthoven. We starten op donderdagmiddag 24 oktober met de spaarkring. Deelname is gratis.

Het streven is om een gemengde spaarkring te starten qua leeftijd, geslacht en inkomen. Aanmelding bij Rianne Smit debilt@spaarkring.nl of 06 19552803. Stichting Cash2Grow wordt ondersteund door onder andere het Oranjefonds en de Rabobank Foundation. Meer informatie over spaarkringen kun je vinden op www.cash2grow.nlSpaarkringen gaan van start in De Bilt-Bilthoven

Meer berichten