Persbericht: Forza De Bilt vindt afzeggen hoorzitting blamage

Nu het College van De Bilt 1 dag van tevoren de hoorzitting over de nieuwe woningbouwplannen heeft afgelast wordt duidelijk dat collegepartijen VVD, GL, D66 en CDA de confrontatie met de burger niet aan durven. Begrijpelijk, want er zouden meer dan 400 inwoners komen, waarvan naar schatting 175 insprekers, die unaniem zeer negatief zijn over de plannen.

Ons bereiken berichten dat blinde paniek heerst bij de collegepartijen, ze voeren constant extra overleg, zelfs vanmorgen nog. Ik verwacht niet dat dit college de Kerst haalt, en daar zal Forza niet rouwig om zijn: als je 4 partijen hebt, VVD, GroenLinks, D66 en CDA, die zo onverantwoordelijk en bijna vijandig met onze dorpen omgaan grenst dat aan onbehoorlijk bestuur.

De mooiste groene plekken van de gemeente slopen voor een handjevol woningen die net zo goed op de Schapenweide kunnen staan: dan is er iets heel erg mis.

Het zijn de individuele kwaliteiten van de wethouders die niet kloppen: Jan Steenlaan, een te duur zwembad, onveiligheid op straat, geen handhaving, woningbouw in eeuwenoude bossages, een Kwinkelier die elk jaar hoger en lelijker wordt, het Vinkenplein volledig verpest, parkeerproblemen… het is allemaal even droevig.

Dan hebben we het nog niet eens over de 2,5 miljoen die het college volgende maand moet bezuinigen om niet onder curatele te komen, en het laatste nieuws: Wethouder Brommersma (GroenLinks) is nog een extra 1,25 miljoen kwijtgeraakt dit jaar aan... tja... aan wat eigenlijk? Iets vaags, Den Haag heeft het allemaal gedaan, wij zagen dit niet aankomen... nou de rest van de partijen wel hoor. Forza in ieder geval al jaren.

Forza gaat iig. eind oktober voorstellen dit college te vervangen, want dit leidt nergens meer toe. Het is nu al uitgeregeerd, en ze moeten nog 2,5 jaar. Uitzichtloos. Geef anderen een kans!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden