PERSBERICHT Verkeer en bereikbaarheid rond demonstratie boeren

Verkeer en bereikbaarheid rond demonstratie boeren

De gemeente De Bilt verwacht woensdag 16 oktober een grote demonstratie van boeren. Samen met de politie en de organiserende boeren treft de gemeente voorbereidingen om de demonstratie ordelijk en veilig te laten verlopen. Door de demonstratie zal onze gemeente naar verwachting tijdelijk niet goed bereikbaar zijn.

De demonstratie vindt plaats op het terrein van honkbalvereniging The Wombats op Sportpark Weltevreden aan de Voordorpsedijk in De Bilt, zoals in goed overleg met de organiserende boeren van Farmers Defence Force is afgesproken. Er worden maatregelen genomen om het verkeer in goede banen te leiden en uit de bebouwde kom te weren.

Verkeersmaatregelen woensdag 16 oktober op een rij:

De Biltse Rading is vanaf woensdagmorgen 01.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer, evenals de Blauwkapelseweg en Voordorpsedijk.

Demonstranten worden via afslag 30 op de A27 via de Biltse Rading naar het demonstratieterrein geleid.

Verkeer op de omringende hoofdwegen (A27, A28, N237 en N234) krijgt instructies via tekstkarren.

In de bebouwde kom zijn verkeersregelaars en politie aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

Buslijn 77 kan tijdens de afsluiting niet over de Biltse Rading.

Fietsverkeer over de ventweg langs de Biltse Rading blijft mogelijk.

Bereikbaarheid

Door de demonstratie zal onze gemeente naar verwachting tijdelijk niet goed bereikbaar zijn. Houd daarmee rekening wanneer u met de auto op pad gaat of mensen van buiten verwacht. Ook fietsers verzoeken wij om goed op te letten. Houdt u er tevens rekening mee, dat u op onverwachte plekken landbouwvoertuigen kunt tegenkomen in het verkeer. Vooralsnog verwachten wij dat de protesterende boeren Bilthoven aan het begin van de woensdagmiddag weer zullen verlaten.

Wij vragen uw begrip en geduld voor de hinder die de demonstratie zal opleveren.

Informatie

Op onze gemeentelijke website houden wij een liveblog bij. Zo kunt u van uur tot uur volgen hoe het protest en de daarmee gepaard gaande hinder zich ontwikkelt. Rechtstreeks adres van het liveblog is: www.debilt.nl/boerenprotest. Ook via Twitter zullen we informatie delen. Met telefonische vragen kunt u terecht bij de gemeente De Bilt op telefoonnummer (030) 228 94 11.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden