Aankondiging paddenstoelenwandeling Sandwijck (zondag 20 oktober)

Foto:

Paddenstoelenwandeling IVN op landgoed Sandwijck in De Bilt
Zondag 20 oktober 11 uur

Het natte weer van de laatste maand is gunstig voor de natuur! Een zichtbaar resultaat: de paddenstoelen steken in grote getale de kop op! Wij, de gidsen van IVN De Bilt, verwachten dan ook u veel moois en interessants te kunnen laten zien als u met ons meewandelt . U krijgt van ons uitleg over het ontstaan en de functie van paddenstoelen. En, wij laten u zien hoe u de verschillende families van elkaar kunt onderscheiden en veel voorkomende soorten kunt herkennen.
Wat zou het leuk zijn om naast die bekendere soorten, zoals de panteramaniet, ook weer eens zo'n spectaculaire soort als de pruikzwam te ontdekken!


Pruikzwam (rechts), en Panteramaniet (links)

Er zullen ook leden van de werkgroep Sandwijck meelopen. Zij kunnen ingaan op eventuele vragen over het landgoed en het beheer daarvan.

De wandeling start om 11.00 uur en zal ongeveer twee uur duren. Het verzamelpunt is de parkeerplaats op Sandwijck, Utrechtseweg 301 in De Bilt, aan de overkant van het Van Boetzelaerpark. Het is verstandig om stevige schoenen of laarzen aan te trekken. De wandeling is gratis. Honden (ook aangelijnd) zijn niet toegestaan op Sandwijck.

Let op: Er is een maximum van 30 deelnemers. Aanmelden kan tot vrijdag 18 oktober 18.00 uur met het webformulier op onze website www.ivndebilt.nl. Het formulier is te vinden onder het kopje Paddenstoelen op Sandwijck.

Wilt u iets vragen? Bel Jaap Milius (030 2288636) of Ina van den Berge (06 54660713).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden