Burgemeester Sjoerd Potters samen met het 60 jarig bruidspaar Jan en Annie Pons-Dorland.
Burgemeester Sjoerd Potters samen met het 60 jarig bruidspaar Jan en Annie Pons-Dorland. (Foto en tekst: Els van Stratum)

Een verliefde vonk tijdens het mattenkloppen

Annie (81) en Jan (84) Pons- Dorland trouwden op 14 oktober 1959 op het stadhuis van Rotterdam. In de stad waar ze beiden zijn geboren en getogen leerden ze elkaar 4,5 jaar eerder kennen. Met vrienden bezochten ze regelmatig orgelconcerten die vanuit de kerk werden georganiseerd.

Bilthoven – Ze hadden elkaar vaker gezien. De echte vonk sloeg over bij het mattenkloppen. Annie: "Vroeger mocht je overdag tussen 10.00 en 22.00 uur niet je matten kloppen. Dat had te maken met stof dat vrij kwam voor de melkboer en de bakker die door de straten reden. Jan was op een avond na 22.00 uur samen met zijn broer de matten aan het kloppen en ik kwam het van dichtbij bekijken. Jan bracht mij daarna naar huis." De eerste zoen vond plaats op de verjaardag van een vriendin van Annie weet Jan zich te herinneren. Na de bruiloft ging het stel inwonen bij een schoenmaker. Jan werkte tot aan zijn pensioen als politieagent in Rotterdam. Annie hield het drukke gezin draaiende. Na het pensioen van Jan verliet het stel Rotterdam en na een aantal verhuizingen door het land belandde het stel uiteindelijk in 2010 in Bilthoven. Momenteel zijn ze allebei nog actief met vrijwilligerswerk. Jan en Annie hebben 4 kinderen, 12 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden