kinderen van de Patio planten een bessenstruik
kinderen van de Patio planten een bessenstruik (Foto: Dinja de Groot)

Patio legt eigen bijenoase aan

Afgelopen voorjaar heeft de Patioschool de Kleine Prins uit De Bilt met hun jaarlijkse goede doelen actie geld opgehaald voor Stichting Bee Foundation.
Want het gaat niet goed met de bijen.

De kinderen zamelden geld in door violen te verkopen en kregen daarnaast bij-les van een imker.
Het project maakt nu een leuke ontwikkeling door: met het opgehaalde bedrag plantten de basisschoolkinderen op 18 oktober jl. zelf hun eigen bijenoase naast de school aan!
De bijenoase is nu een onderdeel van het schoolplein en de moestuin die achter de school ligt; planten die voedsel bieden aan bijen en anders bestuivers worden aangeplant. Extra leuk is dat er een selectie gemaakt is van planten die tevens eetbare vruchten vormen voor de kinderen zelf. Zo is er gekozen voor bijvoorbeeld de aalbes, bosaardbeitjes, frambozen en bosbessen. Daarnaast is er een fors aantal bloembollen de grond in gegaan waar de bijen in het voorjaar goed van kunnen profiteren.

Bee Foundation werkt aan de versterking van het leefmilieu van bijen, hommels en vlinders in Nederland. De stichting doet dit door bijenoases aan te leggen in samenwerking met diverse grondeigenaren. Bij de eigen Bijenacademie kan je leren over bloemen, struiken en bomen de wilde bijen lekker vinden en hoe je tuinen en openbaar groen insectenvriendelijk beheert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden