Foto: Jan Ruijne

Win-Win

Column Ike Bekking

Goede doelen zijn overal en natuurlijk wil ik altijd graag mijn steentje bijdragen. Dat kan niet altijd in geld maar vaak wel in middelen en dat is maar goed ook.

Want al een paar maanden staat er bij ons op de toonbank een prachtig doorzichtig huisje van kunststof. Dat huisje is een spaarpotje. En dat huisje raakt maar niet gevuld. Het initiatief is van de Lions en het doel is geld inzamelen voor het Mauritshuys in De Bilt. Het Mauritshuys wordt een hospice waar zorg wordt gegeven patiënten met de ziekte ALS. Het moet nog gebouwd worden.

Ik schaam me een beetje tegenover de organisatie maar ik denk dat zo' n collectebusje gewoon niet meer zo goed werkt tegenwoordig. Het is een beetje veel gevraagd om bij elke klant om extra geld te vragen en bovendien wordt er steeds minder met contant geld betaald. Wel zo veilig, niet zo handig als het om dit soort zaken gaat.

Een win-win- situatie!

Het moet dus anders, bijvoorbeeld zoals mijn vriendin Monique dat doet; zij verkoopt speculaas voor het goede doel. Wie koopt die speculaas? Ik natuurlijk. Ik zeg geen nee. Wie eet die speculaas? U!

Ik? Denkt u nu. Jazeker. Als u bij ons een kopje koffie bestelt dan krijgt u voorlopig geen mini-Tony maar speculaas en daarmee steunen wij het Hospice in Amersfoort.

Terwijl ik dit schrijf en het eigenlijk over iets anders wilde hebben, bedenk ik ineens hoe wij de Lions tòch kunnen helpen. Wij hebben dozen vol 'leesexemplaren' dat zijn boeken die uitgevers gratis ter beschikking stellen aan boekverkopers, om te lezen uiteraard. We hebben veel meer leesexemplaren dan we aan kunnen en meestal geef ik ze weg. Maar nu gaan we ze verkopen.

Een geweldige win-winsituatie. U een boek voor weinig, wij toch een spaarpotje vol voor de Lions. Voor vijf euro per stuk zijn ze vanaf vandaag te koop. Doet u mee? Zo bouwen we allemaal mee aan het Mauritshuys!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden