Weer net geen punten

De Bilt - De wedstrijd tegen de oudste club van Amsterdam begon een kwartier later, omdat de lijnen niet goed getrokken waren. Ja, niet alles is super geregeld bij deze topclub. De zondagtak van AFC behoort tot de beste amateurclubs van ons land en ook hun zaterdag 1 komt al vele jaren uit in de eerste klasse of de hoofdklasse. FC De Bilt kan dit seizoen goed meekomen in de wedstrijden, maar na 90 minuten valt het resultaat vaak tegen.

AFC benutte de eerste kans en na zeven minuten stond de 1-0 al op het scorebord. En in minuut 13 werd het zelfs 2-0. In de eerste helft kreeg FC De Bilt weinig echte kansen, alhoewel Marcel Melissen en Mano Bakkenes beiden een redelijke mogelijkheid hadden om de aansluitingstreffer te scoren.

Na rust was het Marcel die met een slimme steekbal Milan Hoeffnagel in kansrijke positie bracht. Milan rondde vervolgens prima af en met nog een half uur te spelen, was de stand 2-1. Daarna scoorde AFC en bracht Koen van de Dijk in de 75e minuut weer spanning in de wedstrijd: 3-2. Net zoals vorige week was de gelijkmaker zeker verdiend geweest, maar ook nu gingen er geen punten mee naar De Bilt.

De komende twee zaterdagen speelt FC De Bilt thuis.

Meer berichten