De zes spelers, 'Mutsen' van Toneelvereniging 'Steeds Beter' samen met regisseur Henri Nap. FOTO: Els van Stratum
De zes spelers, 'Mutsen' van Toneelvereniging 'Steeds Beter' samen met regisseur Henri Nap. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Comedie over vrouwen van deze tijd

Door Els van Stratum

Zes zussen delen lief en leed

In het weekend van 8 tot en met 10 november speelt toneelvereniging Steeds Beter het blijspel 'Mutsen' in de Theaterzaal van Het Lichtruim. De comedie is geschreven door Christa Warmerdam. De regie is in handen van Henri Nap.

Bilthoven – Zet zes vrouwen, zussen in dit geval bij elkaar in een vakantiehuisje en je krijgt broeierige situaties en geheimen die worden opengebroken. De zussen Leida (Cindy Donselaar), Ans (Nicole Buijtendijk), Nel (Anneke Iseger), Coby (Marijke de Wilde, Corry (Beppie Bogers) en Paula (Anke van Doleweerd) treffen elkaar voor een korte vakantie in eigen land. De zussen zijn inmiddels de 55 gepasseerd en hebben ieder voor zich het een en ander meegemaakt. De mannen die kwamen en weer gingen, kinderen die werden geboren en opgevoed en de verschillende carrières van de dames. De karakters verschillen enorm. Er ontstaan spanningen en botsingen afgewisseld met komische situaties. Maar een ding hebben de zussen gemeen: het verleden.

Anneke Iseger: " Ik ben de oudste zus van 67, de jongste zus is 59 jaar. Wel apart dat ik de enige ben die echt dezelfde leeftijd heeft. Ik herken mezelf niet in de rol die ik speel. Wel zijn de problemen van de zussen herkenbaar. Echtgenoten die overspel plegen, een zus die geen contact meer heeft met haar dochter. Het zijn allemaal best heftige onderwerpen maar met een komische saus overgoten."

Tijdens een van de laatste repetities in het parochiehuis aan de Gregoriuslaan wordt het hele stuk nog een keer gespeeld. Regisseur Henri Nap corrigeert nog wat kleine details in de dialogen van het spel. De uit Eemnes afkomstige Henri regisseerde al eerder voor toneelgezelschap Steeds Beter.

Toneelvereniging Steeds Beter bestaat inmiddels meer dan 70 jaar. Naast ieder jaar twee toneelstukken die worden opgevoerd, een voor volwassenen en een voor kinderen verzorgt Steeds Beter ook speciale toneelstukken voor ouderen in verzorgingshuizen. Tijdens de Eenakterfestivals in Baarn en De Meern heeft het toneelgezelschap al heel wat prijzen in de wacht gesleept.

'Mutsen' van toneelvereniging Steeds Beter

Er worden drie voorstellingen opgevoerd in Het Lichtruim: vrijdag 8 november aanvang 20.00 uur, zaterdag 9 november aanvang 20.00 uur en zondag 10 november 's middags om 14.30 uur. In de voorverkoop zijn de kaarten (12,50 per persoon) te koop via: secreatriaatsteedsbeter@gmail.com of 030-2291021. Meer informatie over o.a. de voorverkoopadressen: www.steeds-beter.nl

Kaarten zijn ook aan de zaal te koop alleen middels contante betaling!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden