3500 leesboeken voor schoolkinderen in Ghana

In Nederland proberen we kinderen te stimuleren om boeken te lezen, maar op de 14 basisscholen die de stichting Ghana Schoolsupport heeft geadopteerd zijn überhaupt geen leesboeken voorhanden. Reden voor de stichting om een nieuw project te starten afgelopen zomer!

Engelstalige boeken in Europa sluiten vaak niet aan bij de leefwereld in Ghana. Toen John en Indra 'hun' 14 basisscholen bezochten, begonnen kinderen soms te huilen omdat ze nog nooit een 'blanke' hadden gezien. Boeken over witte mensen die spaghetti eten, zich verplaatsen met treinen en honden en katten in huis houden, spreken niet tot de verbeelding. Het is belangrijk om boeken te vinden die aansluiten bij hun eigen Afrikaanse leefwereld, waar ze wat van leren en hun Engels kunnen verbeteren.

De stichting Ghana schoolsupport heeft dankzij een donatie van Stichting Emmaus Domstad van maar liefst 1500,-- euro 3500 boeken kunnen aanschaffen bij Biblionef Ghana. Alle 14 schoolhoofden hebben inmiddels boeken gekregen en door lokale timmerlui zijn boekenkasten gemaakt. Voorwaarde is wel dat van iedere school een leerkracht een workshop volgt om het lezen te stimuleren en op te nemen in het lesprogramma.

De vrijwilligers van stichting Ghana schoolsupport zijn geïnspireerd door de uitspraak van Nelson Mandela 'Education is the most powerful weapon which you can use to change the world'. Inmiddels zijn al 12 mooie projecten sinds de oprichting in 2015 gerealiseerd. Samen met Stichting Emmaus Domstad heeft Ghana Schoolsupport de wereld voor kinderen in Ghana weer een beetje mooier kunnen maken.

Wilt u stichting Ghana schoolsupport ook steunen? Ga dan naar onze website www.ghanaschoolsupport.nl of bel 030-2252467.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden