Energieavond voor huiseigenaren

BENG! organiseert bijeenkomst op 7 november:

Energietransitie in eigen huis

Energiecoöperatie BENG! organiseert een informatieavond op 7 november in het H.F. Witte Centrum in De Bilt. Speciaal voor huiseigenaren in gemeente De Bilt die verduurzamen best lastig vinden. Veel mensen wachten nog af met het nemen van maatregelen. De energietransitie kent vele uitdagingen: optimaal isoleren, van het gas af, kiezen voor een warmtepomp? Op deze brede informatiebijeenkomst krijg je een idee hoe je het slim kunt aanpakken. Aanmelden: infoavond@beng2030.nl.

"We denken nog teveel in terugverdientijden.", zegt BENG!-Energieambassadeur Pieter Nap. Zelf denkt hij liever vanuit de klimaatopgave, het terugdringen van CO2-uitstoot en de noodzaak om verwarming zonder aardgas mogelijk te maken. "Maar natuurlijk is het mooi dat verduurzamen geen geld hoeft te kosten. De meeste investeringen worden wel degelijk terugverdiend."

Samen met collega Eize-Jan Bakker werkte hij aan een nieuwe presentatie over de verduurzaming van de eigen woning. Want: hoe zit dat nu met de kosten van de energietransitie in eigen huis? In de media worden bedragen genoemd die nogal uiteenlopen. Minder aandacht is er voor de baten. Als je investeert in woningisolatie, gaan energiekosten direct omlaag en bespaar je op de maandelijkse vaste lasten. Daarnaast wint het huis aan comfort en is het gunstig voor de verkoopwaarde.

Bonussubsidie

Om huiseigenaren aan te moedigen, is er sinds september de landelijke Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis. Als meerdere maatregelen tegelijkertijd worden genomen, kan tot 20 procent subsidie mogelijk zijn. Daarnaast is er een bonussubsidie voor als je het huis zeer energiezuinig of energieneutraal maakt. Dat laatste scenario, een slecht geïsoleerde woning in één keer goed aanpakken, kan aantrekkelijker zijn dan in stapjes verduurzamen. De beide energieambassadeurs leggen het graag uit. Verder is er op 7 november alle ruimte om eigen vragen in te brengen.

Informatieavond 7 november, H.F. Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, 3731 CL De Bilt, inloop met koffie, thee: 19.00 uur, start programma 19.30 uur. Aanmelden per e-mail: infoavond@beng2030.nl. Meer informatie over BENG! op www.beng2030.nl.

Meer berichten