Foto:

PERSBERICHT - Wethouder Landwehr onthult unieke tegeltjeswand in de Kwinkelier

Wethouder Landwehr van gemeente de Bilt heeft afgelopen week een bijzondere tegelwand in winkelcentrum de Kwinkelier onthult. De wand bestaat uit 330 tegeltjes die elk voorzien zijn van een unieke kindertekening. Leerlingen van zes verschillende basisscholen in gemeente de Bilt hebben -kort voor de zomervakantie- aan dit project meegewerkt.

Het initiatief voor dit project komt van de eigenaar van de Kwinkelier. In het kader van de herontwikkeling en de herpositionering van het winkelcentrum is gekozen voor het thema bouw en zijn alle basisscholen in Bilthoven benaderd om middels kindertekeningen een bijdrage te leveren. Resultaat is een diversiteit aan creatieve tekeningen van leerlingen uit groep 3 t/m 5; van hijskranen tot bouwhelmen en stripverhalen tot gevelvoorstellen.

Voorafgaand aan de onthulling bekeken Landwehr en de kinderen de tegels stuk voor stuk en bespraken ze met elkaar het proces van tekening tot tegel. Landwehr was benieuwd wat de kinderen van het project vonden en vroeg zich af of de kinderen beseften dat het echt een unieke tegelwand is die waarschijnlijk nog tientallen jaren voor het winkelend publiek en voor henzelf zichtbaar zal zijn.

Over de Kwinkelier
Winkelcentrum de Kwinkelier in Bilthoven ondergaat momenteel een volledige metamorfose. In zes aaneengesloten bouwfases wordt het winkelcentrum getransformeerd in een nieuwe, levendige ontmoetingsplaats voor jong & oud met een divers aanbod van winkels. Voor meer informatie over de vernieuwing kijkt u op www.dekwinkelier.nl.

 

Meer berichten