de winnaars van de middagwedstrijd: Thijmen, Duco, Bob, Bas en Silje
de winnaars van de middagwedstrijd: Thijmen, Duco, Bob, Bas en Silje (Foto: Bibliotheek Idea)

Winnaars Minecraft XL Bouwwedstrijd bekend!

Op zaterdag 2 november heeft in Bibliotheek Idea Bilthoven weer een grootse Minecraft XL Bouwwedstrijd plaatsgevonden voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. De wedstrijd was met 72 deelnemende meisjes en jongens drukbezocht.

In teams van vijf gingen de kinderen aan de slag met de tot dan toe geheim gehouden opdracht: bouw een school in Romeinse stijl met een modern interieur. De bovenverdieping van de bibliotheek was omgetoverd tot een Minecraft walhalla. Voor de wedstrijd waren veertig laptops aangesloten op een speciale Minecraft server. Nadat de groepjes eerst een schets op papier hadden gemaakt, hadden ze twee uur de tijd om in Minecraft hun droomontwerp te realiseren.

Het was fantastisch om te zien hoe goed in alle groepjes werd samengewerkt, ook door kinderen die elkaar vooraf niet kenden. De bibliotheek bruiste van fantasie en creativiteit. Alle ontwerpen waren prachtig en de jury had het dan ook ontzettend moeilijk om de winnaars te kiezen. Uiteindelijk sprong er zowel in de ochtend als in de middag één groepje net iets bovenuit. Deze winnaars gingen naar huis met de hoofdprijs: een prachtige Lego-Minecraft bokaal.

Meer berichten