v.l.n.r. Wethouder Anne Brommersma (gemeente De Bilt), directeur Marga de Jager en Ben Verwiel (voorzitter)
v.l.n.r. Wethouder Anne Brommersma (gemeente De Bilt), directeur Marga de Jager en Ben Verwiel (voorzitter) (Foto: )

Renovatie van park De Bilt volgens ANWB mooiste project Utrecht

Directeur Vereniging van de ANWB, Marga de Jager overhandigde vanmiddag een bedrag van 10.000 euro aan de Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark in De Bilt. Dit park is door ANWB-leden verkozen tot het mooiste project in de provincie Utrecht. Voor iedere provincie in Nederland valt een project in de prijzen. Bijna 23.000 leden brachten voor dit nationale project van het ANWB Fonds hun stem uit.


De cheque werd in ontvangst genomen door Ben Verwiel, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark, een vereniging uit De Bilt waarvan de leden allen rondom dit park wonen. Met de bijdrage van de ANWB wordt een deel van het park gerenoveerd.


Bij de hoofdingang van het park is jaren geleden tussen twee bloembakken een constructie aangebracht die toegang voor fietsen lastig moet maken. Gevolg is wel dat de toegang voor rolstoelen of scootmobielen onmogelijk is geworden en voor kinderwagens moeilijk.


Het voetpad is uitgesleten en bij regen vormen zich hier grote plassen water. ,,We kregen geregeld verzoeken van rolstoelers hoe ze het park in konden'', aldus Ben Verwiel. ,,Met deze bijdrage kunnen we dit realiseren. We zijn hier ontzettend blij mee.''


,,Het ANWB Fonds ontving dit jaar 231 inzendingen, waar 41 genomineerden uit kwamen'', zegt Paul Makken, voorzitter van het ANWB Fonds. ,,Uiteindelijk zijn daar via onder meer de stemmen van bijna 23.000 ANWB-leden twaalf winnaars uit gekomen, in iedere provincie een. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de aanvragen. Dat laat zien dat mensen bereid zijn veel van hun tijd en energie in te zetten voor de gemeenschap.''


Het ANWB Fonds helpt initiatieven op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en 'iedereen eropuit' een start te maken. Uit alle inzendingen zijn 41 projecten geselecteerd. Tot 1 oktober was het mogelijk om een stem uit te brengen op een favoriete project. Uit de stemronde kwam per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Uit de top 3 heeft de adviescommissie van de ANWB het project dat € 10.000,- ontvangt gekozen. Inmiddels zijn de winnaars geïnformeerd. Tussen maandag 4 en vrijdag 15 november worden de cheques aan de organisaties uitgereikt.

 

Meer berichten