De jeugdspelers van de Stichtsche Rugby Club lopen na de wedstrijd tevreden door de traditionele rugbypoort
De jeugdspelers van de Stichtsche Rugby Club lopen na de wedstrijd tevreden door de traditionele rugbypoort (Foto: )

Topwedstrijden voor rugbyers

Tevreden ondanks verliezen

De Stichtsche Rugby Football Club stond afgelopen weekend op drie locaties tegelijkertijd rugby te spelen. Drie keer per jaar organiseert de Nederlandse Rugby Bond zogenaamde Bondsdagen. Op deze dagen reizen teams uit heel het land naar andere regio's om daar tegen soms onbekende teams hun prestaties te meten.

Bilthoven - De teams van Stichtsche stonden op de eerste Bondsdag van het seizoen in Driebergen, Naarden en Castricum voor hun wedstrijden. In Driebergen werd er door het U12 team gestreden tegen teams uit Oisterwijk, Boxtel, Voorburg en Leiden. Een landelijke opstelling van teams die hun mannetje staan.

De eerste partij ging het lang gelijk op maar uiteindelijk waren de Oysters net iets behendiger met de ovale bal. De passes werden beter gevangen en daardoor konden er meer tries gescoord worden. Voorburg en Leiden waren allebei van een andere categorie. Deze grote clubs met een lange historie in rugby hebben een routine opgebouwd en weten dat goed uit te nutten met hun jeugd.

De laatste wedstrijd was koren op de molen voor Stichtsche. De Ducks uit Boxtel waren een leuke tegenstander en Stichtsche kon veel acties maken.
De traditionele rugby poort aan het einde van elke wedstrijd werd dan ook met een tevreden gevoel door de Stichtsche Wolven afgesloten.
Squeeze!

door Toine van der Poel

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden