IDEA Bibliotheek Zeist Appeltaartconcert (foto: Hans Lebbe)
IDEA Bibliotheek Zeist Appeltaartconcert (foto: Hans Lebbe) (Foto: Hans Lebbe)

Appeltaartconcerten in het Lichtruim

'Afgelopen donderdagmiddag 7 november was het eerste Appeltaartconcert in een serie van 3 concerten, georganiseerd door bibliotheek Idea. Theater de Klinker zat vol met zeer geïnteresseerden die zich lieten overdonderen door de hoge kwaliteit van het klassieke trio onder leiding van Michiel Holtrop van Stichting Appeltaartconcerten. Meesters als Bach, Brahms en Mozart werden in een intieme sfeer ten gehoren gebracht. De bekende zangeres Karin Strobos nam zelf het initiatief om niet met Rossini's Una voce poco fa het eerste deel af te sluiten maar met Carmen's L'amour est un oiseau rebelle, met het aanbod aan het publiek om vooral mee te zingen. Deze verandering verraste het publiek positief.

In de pauze was er uiteraard Appeltaart van de Bijzondere Taartenfabriek in Zeist, waar mensen werken die door een psychische stoornis, licht verstandelijk beperking of te weinig werk ervaring niet (meer) terug kunnen keren of toetreden aan de reguliere arbeidsmarkt. Na de pauze ging het gezelschap verder met Brahms, Röntgen, Bridge en Guastavino. Organisator Sanne van der Zee zegt dankbaar te zijn om deze Appeltaartconcerten aan te kunnen bieden. ''Dit stelt mensen die een bezoek aan een klassiek concert niet kunnen veroorloven, of niet mobiel genoeg zijn om naar een concert te komen, nu in de gelegenheid om naast de deur naar onze Appeltaartconcerten te komen.'' In samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Zeist, Stichting met je Hart Zeist, KBO-PCOB Zeist en natuurlijk de leden van de bibliotheek is alles in het werk gezet om zoveel mogelijk geïnteresseerden te bereiken en ook te helpen om naar het concert toe te kunnen komen waar mogelijk.

Voor wie een van de twee resterende Appeltaartconcerten wil bijwonen kan kaarten reserveren via www.ideacultuur.nl/Appeltaartconcerten http://www.ideacultuur.nl/Appeltaartconcerten of loop binnen bij de dichtsbijzijnde bibliotheek. (Aanmelding gewenst voor voldoende Appeltaarten)
Aanstaande vrijdag 15 november is het Appeltaartconcert om 14:00 uur in het Lichtruim in Bilthoven, het laatste Appeltaartconcert is op vrijdag 6 december om 10:30 uur in het Idea theater in Soest. Ook deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door de lokale partijen die zich bezig houden met ouderen. Voor het programma kunt u meer informatie vinden op de genoemde website.

Tijdens de Appeltaartconcerten in Bilthoven en Soest, is er ook de 'Samen komen we verder' markt. Deze begint een uur voor aanvang en eindigt een uur na afloop van de concerten. Hierbij aanwezig zijn o.a. Stichting met je hart, KBO-PCOB, Steunpunt Mantelzorg De Bilt of Soest en King Arthur Groep. Als bijzondere organisatie is ook het GeheugenVenster voor zorginstellingen aanwezig om een demo te laten zien van hun speciaal op maat gemaakte TV zender voor senioren in zorginstellingen.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden