Orange the World in De Bilt

Wethouder Madeleine Bakker ontsteekt het oranje licht

Soroptimistclub De Bilt zegt : `Stop geweld tegen vrouwen”.

Ook Gemeente De Bilt doet mee aan de internationale campagne ‘Orange the World’. Zij wil zo laten zien de strijd tegen geweld tegen vrouwen te steunen. Leven in veiligheid is een mensenrecht voor iedereen.

Soroptimistclub De Bilt- Bilthoven
Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven. heeft dit jaar bij de gemeente aan de bel getrokken en gevraagd om mee te doen aan de internationale campagne ‘Orange the World’. De gemeente reageerde positief en heeft onderzocht hoe zij gemeentehuis Jagtlust oranje kan kleuren in de campagneperiode van 25 november tot 10 december

‘Orange the World’ is de internationale campagne van de Verenigde Naties ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van bijzondere bouwwerken een onderdeel van deze campagne. In het eerste jaar kleurden bijvoorbeeld Time Square, Empire State Building en de piramides en sfinx in Cairo oranje. Inmiddels worden overal bouwwerken oranje uitgelicht en vinden er activiteiten plaats in meer dan 100 landen. Oranje staat voor de dagenraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

16 Days of Action against Violence
In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs Nederland en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne, onder andere door gemeenten en provincies op te roepen een gebouw, fontein, standbeeld of ander object oranje uit te lichten tussen 25 november en 10 december. Dit zijn de '16 Days of Action against Violence'.

In gemeente De Bilt krijgen de schijnwerpers op het witte gemeentehuis Jagtlust oranje filters vanaf maandag 25 november. Wethouder Madeleine Bakker ontsteekt samen met Soroptimistclub voorzitter Nicolette Kunze het eerste oranje licht op maandag 25 november om 17.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, bij voorkeur in het oranje gekleed of met een oranje accent.

De nationale start van ‘Orange the World’ vindt die dag plaats met medewerking van de ministers Ingrid van Engelshoven en Sigrid Kaag.

Voor hen die met geweld te maken en hulp nodig hebben zijn er hulplijnen:

“Hear my Voice”: 0800 – 3200032 (praat met lotgenoten)
“Veilig Thuis”: 0800-2000 (advies en meldpunt voor huiselijk geweld) of sociaal team Mens De Bilt 0307271557

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden