DE waardepunten inzamelactie voor het goede doel

In de maand december zamelen Lionsclub Bilthoven 2000 en Lionsclub Utrecht Kromme Rijn Douwe Egberts waardepunten in voor de Voedselbank De Bilt. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank. Vorig jaar leverde deze actie landelijk zo'n 130.000 pakken koffie op.

Voedselbank De Bilt is onlangs overgestapt van een traditionele voedselbank naar een winkelformule. De afnemers krijgen geen voedselpakket meer uitgereikt, maar hebben meer keuzevrijheid omdat ze een aantal artikelen zelf uit de schappen mogen halen. Er kan echter maar heel af en toe een pak koffie worden gekozen. Koffie is een 'eerste levensbehoefte' en brengt mensen dichter bij elkaar, maar is ook duur en bederft niet. Het komt daardoor maar zelden in bij de Voedselbank terecht. 

Beide Lionsclubs nemen de praktische kant van de inzameling voor hun rekening.

Naast de inzameling van DE waardepunten wordt er ook oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereld landen ingezameld. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zorgen er via hun netwerk voor dat met de opbrengst onnodige blindheid kan worden bestreden. Elke 10 euro wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot 15 euro, de gemiddelde prijs van een staaroperatie in derdewereld landen. Er wordt gewerkt volgens het Robin Hood principe, waarbij de rijkere mensen meer betalen en met dat surplus wordt de operatie van de arme mensen ondersteund.

Tot eind december kunt u uw DE punten (liefst gebundeld en geteld) en ook vreemd en oud geld kwijt in de verzamelboxen die te vinden zijn op de volgende adressen:

Slagerij van Loo, Hessenweg De Bilt

Plus Supermarkt, Donsvlinder Bilthoven (in de Vreemd en Oud geld zuil)

Albert Heijn, Kwinkelier Bilthoven

Spar Mons, Bilderdijklaan Bilthoven

Jumbo, Maertensplein Maartensdijk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden