Persbericht UWV: Talenten gaan scoren bij FC Utrecht

Talenten gaan scoren

Stadion Galgenwaard (FC Utrecht) gaat open voor werkzoekenden die zich niet laten beperken door hun arbeidsbeperking! Zij gaan scoren tijdens de banen- en ontmoetingsmarkt 'Scoor je talent!'* op dinsdag 26 november 2019 van 13.30 tot 16.00 uur.

De arbeidsmarktregio Utrecht-Midden geeft gemotiveerde werkzoekenden met een arbeidsbeperking de kans met 50 werkgevers in gesprek te gaan over hun talenten. Deze talenten hebben nu een WIA- of Wajong-uitkering, zitten in het doelgroepregister, hebben een adviesindicatie voor beschut werk of WSW-indicatie. Ook zijn er schoolverlaters van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en van het praktijkonderwijs (pro).

De werkgevers laten deze talenten ervaren en beleven welke mogelijkheden het bedrijf heeft voor een (nieuwe) baan, vrijwilligerswerk, leer-werkplek of een stageplaats. Er zijn cv-dokters, adviseurs en jobcoaches. Er is een photobooth om mensen te fotograferen in hun droombaan. Ook is het mogelijk om een foto te maken voor bijvoorbeeld het cv of LinkedIn.

Scoor je talent!-bokaal 2019

De arbeidsmarktregio Utrecht-Midden reikt die middag een prijs uit. Deze Scoor je talent!-bokaal 2019 is voor de ondernemer die ook dit jaar mogelijkheden biedt voor talenten van werknemers met een beperking. Na de opening rond 12.15 uur door onder andere de directeur van FC Utrecht reikt de Utrechtse wethouder Linda Voortman (Werk en Inkomen) de bokaal uit.

Jubileum

Dit jaar is het de tiende keer dat de arbeidsmarktregio deze banen- en ontmoetingsmarkt organiseert. Daarom heeft het evenement een extra feestelijk tintje.

Programma

12.15 uur Officiële opening door Romano van Duuren (UWV) en Thijs van Es (directeur FC Utrecht)

12.20 uur WheelChair Maffia. De dagelijkse uitdagingen van rollers op een kritische, humoristische manier

12.40 uur Uitreiking van de Scoor je talent!-bokaal 2019 door Wethouder Linda Voortman

13.00 uur Start banenmarkt voor scholieren

13.30 uur Start banenmarkt voor werkzoekenden

14.45 uur Pauze-act: Gebarentaal workshop

16.00 uur Einde banenmarkt  en netwerkborrel werkgevers

*Scoor je talent! is een initiatief van de Utrechtse Werktafel, een samenwerkingsverband in de regio Utrecht-Midden. Deelnemende partijen zijn FNV, CNV, VNO-NCW Midden, MKB-Nederland Midden, UWV, vijf werkgeversservicepunten, Biga, Kansis, WerkwIJSS, UW-bedrijven en de vijftien gemeenten: Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden