5 december 2019


Foto:

5 december 2019

Column Martin van Veelen

Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om over het leuke kinderfeestje van Sint Nicolaas iets te schrijven, want ook dit jaar heeft het al genoeg gedoe opgeleverd, maar aangezien deze column op 5 december verschijnt, kan ik er helaas niet omheen.

Met enige tegenzin heb ik mijn column "Nuance" van precies drie jaar geleden nog eens gelezen en geconstateerd dat het er in Nederland en in De Bilt nog niet veel beter op is geworden.

Nou Martin, doe niet zo negatief. Oké, de kinderen lijken over dit onderwerp verstandiger dan veel volwassenen. De helpers van de Goedheiligman zijn op de televisie gelukkig met hun tijd meegegaan en volgens mij is er geen kind in Nederland die zich hier druk om maakt.

"De helpers van de Goedheiligman zijn op de televisie gelukkig met hun tijd meegegaan"

Plaatselijk hebben we wellicht nog wel wat te winnen.

Ik was voor het eerst sinds jaren bij de plaatselijke intocht; ik heb drie kleinkinderen in de goedgelovige leeftijd, dus opa kom je ook? Het was op een zaterdagmiddag en ik moest een keuze maken: Voetbal of Sint?

Kleinkinderen gaan natuurlijk voor, dus opa naar de Hessenweg. Supergezellig georganiseerd, veel volwassenen en kinderen, een geluidswagen, liedjes zingen, dansen van links naar rechts, Sinterklaas op het balkon, veel zwarte Pieten die pepernoten uitdeelden en een kleinzoon van vier die aan mij vroeg: "Opa, waar zijn de echte Pieten? Want deze zijn helemaal zwart."

Oeps…, volgend jaar misschien.

Veel plezier met de kinderen tijdens pakjesavond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden