PERSBERICHT Overstap naar gemeentelijke collectieve zorgverzekering loont

PERSBERICHT Overstap naar gemeentelijke collectieve zorgverzekering loont

Aan het einde van elk jaar kunt u een andere zorgverzekering kiezen. Als u een laag inkomen heeft, dan kunt u mogelijk gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) die uw gemeente aanbiedt. U bent dan verzekerd bij DSW.

De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering met ruime vergoedingen. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel meebetaalt. Dus: meer zorgverzekering voor minder premie. De Regionale Sociale Dienst regelt de CAZ namens de gemeente De Bilt. Of u mee kunt doen met de CAZ, hangt af van uw inkomen en uw persoonlijke situatie. Met welk inkomen u mee kunt doen, hangt bijvoorbeeld af van uw leeftijd, of u kinderen heeft en of u getrouwd bent. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u nagaan of u met uw inkomen gebruik kunt maken van de CAZ.

Verschillende pakketten
Voor de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering heeft de RSD zorgverzekeraar DSW geselecteerd. Deze verzekeraar biedt twee verschillende pakketten aan. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende verzekering is en dus hoeveel premie u moet betalen. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u de gemeentelijke pakketten vergelijken met alle mogelijke zorgverzekeringen in Nederland en direct een aanmelding indienen.


Overstappen voor 1 januari
Inwoners die gebruik willen maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering doen er verstandig aan om vóór 1 januari de oude zorgverzekering op te zeggen en tegelijk de nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Dat kan via www.gezondverzekerd.nl door aan te geven dat u gebruik wilt maken van de overstapservice. De oude zorgverzekeraar krijgt dan automatisch bericht van de afmelding. Bezoek de website van de RSD (www.rsdkrh.nl) voor meer informatie.

Formulierenbrigade

Heeft u moeite met het invullen van uw aanvraagformulier? Neem dan contact op met de formulierenbrigade van de Regionale Sociale Dienst, per e-mail via formulierenbrigade@rsdkrh.nl of telefonisch: 030 - 692 95 04.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden